V Trenčíne sme tesne prehrali

2024-05-04 16:38:21

Domáci tím rozhodol o triumfe v 40. minúte.

Veľkú príležitosť bodovo odskočiť predposledným Košiciam michalovskí futbalisti nevyužili. Na trenčianskom umelom trávniku podľahli v rámci 8. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa domácemu celku najtesnejším rozdielom 0:1, keď jediný gól stretnutia inkasovali v závere prvého polčasu z hlavy Chinonsa Emeku.

Na Sihoti sa od začiatku hral zaujímavý futbal. Hneď v 2. minúte mali hostia k dispozícii rohový kop, z ktorého Arevalo odcentroval na Vaška a jeho hlavičku skrotil Vozinha. O niekoľko sekúnd neskôr unikol po ľavej strane van Kessel, ktorého strelu zneškodnil domáci brankár. Trenčania sa prvýkrát k zakončeniu dostali v 9. minúte, Bondarenkov pokus zo šestnástky však nemieril medzi tri žrde. O štyri minúty žlto-modrí opäť pohrozili po rohu, do odrazenej lopty sa spoza pokutového územia oprel Magda a jeho bomba letela vedľa. Ďalšie nebezpečenstvo pred bránou AS prišlo v 24. minúte, kedy sa do päťky preštrikoval Arevalo, ale v poslednej chvíli výborne zasiahol Skovajsa. Z následného rohu si takmer vlastenca strelil Emeka, Vozinha loptu s námahou vytlačil spod brvna. Potom Gajdošovu strelu chytil Frelih, ktorý však už v 40. minúte nemal nárok na hlavičku Emeku, keď ho výborným centrom našiel Gong. Minútu pred koncom nie práve najšťastnejšie vybehol až mimo šestnástky Frelih a Emeka poslal loptu iba do žrde.

Do druhého dejstva oveľa aktívnejšie vstúpili Trenčania. V 48. minúte po nacvičenom signále z rohu Bondarenkovu strelu zblokoval Volanakis na ďalší roh, po ktorom hlavičku Ibrahima famózne zneškodnil na bránkovej čiare Frelih. Michalovský brankár bol v permanencii aj v 51. minúte, kedy musel vyraziť Kozlovského strelu z 30 metrov. Hostia pohrozili až po hodine hry, kedy loptu pred bránu poslal Marcin a Vaškovu hlavičku chytil Vozinha. Potom prišli ďalšie dve veľké šance domácich. V 69. minúte hlavičku Kupusoviča zblízka skrotil Frelih a gólman žlto-modrých sa zapotil aj o dve minúty neskôr po prízemnej strele Uchegba, ktorú s námahou vytesnil. V záverečnej desaťminútovke prevzali iniciatívu Zemplínčania, viackrát nebezpečne centrovali do pokutového územia, avšak domáca defenzíva si všetko postrážila, a tak hostia druhý raz v nadstavbe vyšli bodovo naprázdno.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 40. Emeka

ŽK: 45+. Emeka - 77. Arevalo

Rozhodovali: Gemzický - T. Straka, Jánošík; 906 divákov

AS: Vozinha - M. Kmeť, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovský - A. Gajdoš (85. Hájovský), Bariš, Ibrahim - Gong (71. Uchegbu, 85. Akila), Emeka (62. Kupusovič), Sunday (71. Djerlek)

MFK ZEMPLÍN: Frelih - D. Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi - Karasiuk (73. Zubairu), F. Vaško - van Kessel (73. L. Jánošík), Arevalo (79. L. Šimko), M. Marcin - Niarchos (73. Adekunle)

Hlasy trénerov:

Ilija Stolica (tréner Trenčína): „Bol to zápas ako tie predošlé. Boli sme verní svojmu štýlu a kontrolovali sme hru. Mrzí ma, že sme opäť nepremenili viac príležitostí. Z toľkých striel musíme toho musíme vyťažiť viac. Zápas rozhodol Emeka, ktorý mal dlhodobo zdravotné problémy. Jeho kvality sú obrovské, tvrdo pracuje a jeho prínos do našej hry je badateľný. Som rád, že je opäť zdravý a nech takto pokračuje ďalej. Gratulujem mojim chlapcom za víťazstvo a Michalovciam prajem záchranu v lige, pretože tréner Straka tam odvádza výbornú prácu.“

František Straka (tréner Michaloviec): „Sme sklamaní, že sme v Trenčíne nechali body. Začali sme veľmi dobre a v úvodnej 20-minútovke sme domácich prekvapili aktivitou. Veľká škoda, že sme nepremenili dve či tri tutovky. Proti súperovi, ktorý je excelentný na lopte, musíme takéto šance dávať. Domáci vyhrali zaslúžene, hoci aj my sme odohrali slušné stretnutie. Chceli sme hrať aktívne, dobre pressovať a čakať na svoje šance. V druhom polčase sme siahli na zmenu rozostavenia, čo sa nám tiež vyplatilo, pretože mali sme náznaky veľmi dobrých možností, ktoré sme nedotiahli do konca. Chlapci išli na maximum, no nevyšlo to. Musíme bojovať ďalej.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. mája o 18.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (9. kolo nadstavby)

Sobota 18. mája o 17.00 hod.: FC Košice - Michalovce (10. kolo nadstavby)