Brankár Matúš Kira v nominácii slovenskej 21-tky!

2015-03-17 12:00:00

Tréner Pavel Hapal ho nominoval na zápasy s Nórmi a Ukrajincami, medzi náhradníkmi je aj ďalší Michalovčan pochádzajúci od Sniny Jozef-Šimon Turík.

Medzi 24 futbalistami, ktorých nominoval český tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal na stretnutia s Nórmi (Myjava, 26. marca o 17.30 h) a Ukrajincami (Zlaté Moravce, 30. marca o 17.30 h), je osem legionárov. Mladí Slováci najprv odohrajú semifinále dlhodobého turnaja Challenge Trophy, o štyri dni neskôr absolvujú prípravný duel. 

"Tvorí sa nový tím dvadsaťjednotky. Naším zámerom je, aby sme sa osobne spoznali s čo najväčším počtom hráčov, preto sú v nominácii traja brankári a 21 hráčov do poľa. Je to asociačný termín, takže máme k dispozícii aj všetkých hráčov zo zahraničia. Keďže "19-ka" hrá Elite Round, do tohto ročníka sme vôbec nezasahovali. Chceme totiž, aby postúpili na ME. Týchto hráčov si budeme môcť vyskúšať na ďalších zrazoch," vysvetlil nový kouč SR "21" Hapal pre internetovú stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ). "Zápas s Nórmi, ktorí pravdepodobne nastúpia aj so staršími hráčmi (reglement súťaže to dovoľuje, pozn.), bude dôležitý, pretože pôjde o postup do finále. Pristúpime k tomu, ako by to bol ďostrýď kvalifikačný zápas," predznamenal Hapal. Obidva duely slovenskej "dvadsaťjednotky" odvysiela Digisport v priamych prenosoch. 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na stretnutia s Nórmi (Myjava, 26. marca o 17.30 h, semifinále dlhodobého turnaja Challenge Trophy) a Ukrajincami (Zlaté Moravce, 30. marca o 17.30 h, prípravný duel):
Brankári: MATÚŠ KIRA (MFK Zemplín Michalovce), Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava)
Obrancovia: Milan Škriniar (MŠK Žilina), Martin Králik (MŠK Žilina), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Juraj Kotula (ŠK Slovan Bratislava), Timotej Záhumenský (ŽP Šport Podbrezová), Róbert Mazáň (TS Podbeskidzie Bielsko-Biala/Poľ.), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.)
Stredoppoliari: Stanislav Lobotka (AS Trenčín), Matúš Bero (AS Trenčín), Peter Ľupčo (MŠK Žilina), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Denis Duga (Spartak Myjava), Tomáš Huk (MFK Košice), Martin Chrien (Dynamo České Budějovice/ČR), Tomáš Brigant (Zbrojovka Brno/ČR), Dávid Ivan (Sampdoria Janov/Tal.), Albert Rusnák (FC Groningen/Hol.)
Útočníci: Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava), Filip Ďuriš (ŠK Slovan Bratislava), Matúš Marcin (Vysočina Jihlava/ ČR) 

Náhradníci:
Brankári: Matej Vozár (AS Trenčín), Patrik Lukáč (Slovan Liberec/ČR)
Obrancovia: Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Jakub Kastelovič (Spartak Myjava)
Stredopoliari: Michal Klec (MŠK Žilina), JOZEF-ŠIMON TURÍK (MFK Zemplín Michalovce), Július Szöke (ŽP Šport Podbrezová), Michal Faško (Dukla Banská Bystrica)
Útočníci: Jakub Kosorin (FK Senica), Roman Sabler (FC DAC 1904 Dunajská Streda)

Realizačný tím:
Pavel Hapal (tréner), Oto Brunegraf (asistent trénera), Miroslav König (tréner brankárov), Peter Boďo (kondičný tréner), Zsolt Fegyveres (lekár), Martin Nozdrovický (fyzioterapeut), Juraj Ludík (masér), Marek Košáň (kustód), Jakub Kojnok (technický vedúci)

Zdroj: SITA