Petrík znova v reprezentácii

2024-06-01 16:07:20

Je v nominácii na dvojzápas SR 19 v Severnom Írsku.

Tréner reprezentácie do 19 rokov Albert Rusnák nominoval 20-členný tím na dva prípravné medzištátne zápasy v Severnom Írsku. Po ročnej prestávke zavinenej zranením kolena a následnou operáciou sa v ňom ocitol aj náš útočník Dávid Petrik. Petrik si dohodobé zranenie kolena privodil práve vlani v takýto čas, keď nedohral prípravný duel SR 18 proti Českej republike.

Okrem neho je v nominácii aj ďalší útočník Zoran Záhradník, náš odchovanec, v súčasnosti hráč Dunajskej Stredy a druholigového Šamorína. Zraz nominovaných je v stredu 5. júna 2024 o 12.00 h v rezorte X-BIONIC Sphere v Šamoríne, súboje v Belfaste a Larne sa odohrajú v piatok 7. júna a v pondelok 10. júna (zhodné začiatky o 19.00 hod.).

Nominácia SR 19
Brankári: Jakub Vinarčík (FC Juventus), Jakub Badžgoň (MŠK Žilina).
Obrancovia: Adam Zajac (Podbeskidzie Bielsko-Biała), Daniel Danihel (FC Spartak Trnava), Giuliano Antonio Marek (MFK Ružomberok), Matej Obšivan (MŠK Púchov), Tomáš Marušin (ŠK Slovan Bratislava), Adam Oravec (MŠK Žilina), Richard Slovák (ŠK Slovan Bratislava).
Stredopoliari: Milan Šimon Rehuš (TSG 1899 Hoffenheim), Samuel Šamaj (MŠK Žilina), Alexej Maroš (ŠK Slovan Bratislava), Erik Murín (MFK Dukla Banská Bystrica).
Útočníci: Botond Angyal (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Zoran Záhradník (FC ŠTK 1914 Šamorín), Matúš Kucman (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Andy Masaryk (FC Železiarne Podbrezová), Jakub Murko (FC Petržalka), Patrik Dulay (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble), Dávid Petrík (MFK Zemplín Michalovce).