Napriek prehre ostávajú v I. lige

2024-06-01 16:16:19

"Devätnástka" napokon skončila predposledná.

Do posledného okamihu - podobne ako mužský tím MFK Zemplín - bojovali o prvoligovú kožu aj michalovskí dorastenci. V sobotu, na deň detí, napokon v táboroch žlto-modrých zavládla radosť, keďže záchranárska misia dopadla úspešne a najvyššiu súťaž si zahrajú aj v nasledujúcej sezóne 2024/25. Paradoxne, starší dorastenci sa tešili aj napriek tomu, že v záverečnom 26. kole prvej ligy U19 na pôde Petržalky prehrali 0:3.

V konečnej tabuľke teda zverenci trénera Mareka Ondríka obsadili predposledné trináste miesto so ziskom 25 bodov, keď pri rovnosti bodov s FC Košice v ich prospech hrala lepšia bilancia zo vzájomných zápasov (doma 2:0, vonku 2:2). O tom, ktoré dva celky opustia najvyššiu súťaž, však rozhodla spojená tabuľka družstiev U19 a U17, kde sa podľa umiestnenia určil koeficient a ten mali Michalovčania 9, ktorý im zaručil desiatu priečku. Do druhej ligy napokon zostupujú Zlaté Moravce (koeficient 5) a Prešov (6).

Pre viacerých hráčov MFK Zemplín bol duel v Petržalke rozlúčkovým s dorasteneckou kategóriou, keďže z vekových dôvodov sa už musia posunúť k mužom. Ide o hráčov narodených v roku 2005 a tými sú Patrick Bodnár, Jaroslav Gomboš, Nikolas Bajus, Tibor Veselý, Artúr Musák, Jakub Kračunik, Ladislav Koval, Kai Hatley-Wayland a Dávid Petrík, ktorým sa aj touto cestou chceme poďakovať za vzornú reprezentáciu klubu a do ďalšej kariéry prajeme veľa úspechov.

FC Petržalka - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (2:0)

Góly: 21. J. Murko, 43. Rojas (11 m), 79. Csémy

MFK ZEMPLÍN: P. Bodnár - Skalka (66. Kaleta), N. Bajus (71. L. Dzurjo), Pástor, T. Veselý - M. Šepeľák, J. Gomboš (66. P. Bojčík) - Petrík, Hatley-Wayland, Musák - Koval (71. L. Pado)