Rezervný tím odštartoval domácou prehrou

2015-03-15 12:00:00

Na vlastnej pôde podľahol o gól Lipanom, keď nezachytil úvod zápasu, lebo rýchlo prehrával rozdielom dvoch gólov.

Rezervný celok MFK Zemplín Michalovce začal v nedeľu predpoludním jarné súťažné boje. Prvý duel absolvoval na domácom ihrisku s umelou trávou, na ktorom sa mu však nedarilo, keď v súboji 17. kola tretej ligy skupiny Východ podľahol Lipanom tesne 1:2 (0:2). Zemplínčania tak klesli v tabuľke na posledné šestnáste miesto, pretože Sabinov v sobotu vyhral na pôde Humenného a dostal sa pred naše B-mužstvo.

Začiatok stretnutia michalovskému tímu nevyšiel. Už v 5. minúte mohol otvoriť skóre hosťujúci Drobňák, ale stroskotal na výbornom Holienčinovi, ktorý loptu vyrazil a ten istý hráč neuspel ani z dorážky. O dve minúty nato sa však už Odeva radovala z presného zásahu, po centri Vysočana zblízka poslal loptu do siete Pončák - 0:1. Súper zo Šariša bol aktívnejší, v 15. minúte Holienčin vyrazil Blaškov priamy kop a o chvíľu nato si poradil aj s hlavičkou Eliáša. Druhý gól hostí padol v 17. minúte, center Pončáka z ľavej strany usmernil do brány Drobňák. Potom sa o slovo prihlásili aj domáci, keď dvakrát skúšal šťastie Španiel Morlacchi. V prvom prípade jeho tečovanú strelu chytil Bartoš a v druhom z priameho kopu len tesne minul šibenicu brány. V úplnom závere polčasu prišli Michalovce o vylúčeného Lechmana, ktorý uvidel z rúk hlavného rozhodcu druhú žltú kartu.

Hneď v úvode druhého dejstva hry sa Lipany tešili aj po tretíkrát, ale predčasne, pretože aj keď sa im podarilo rozvlniť sieť, gól neplatil pre postavenie mimo hry. V 56. minúte po centri Hudého sa dostal k zakončeniu Eliáš, jeho hlavička len tesne minula priestor troch žrdí. Po hodine hry domáci zvýšili úsilie a hoci hrali o jedného hráča v poli menej, mali prevahu. V 67. minúte si dočkali zaslúženej odmeny, keď odrazenú loptu poslal do siete Kiss a vykresal iskierku nádeje pre žlto-modrých - 1:2. Potom ešte domáci párkrát nebezpečne podkúrili obrane Lipian, ale skórovať sa im nepodarilo. V záverečnej štvrťhodine mohol poistiť víťazstvo Odevy striedajúci Angelovič, ale po priamom kope prehlavičkoval domácu bránu.

MFK Zemplín Michalovce B - ŠK Odeva Lipany 1:2 (0:2)

Góly: 67. J. Kiss - 7. I. Pončák, 17. M. Drobňák

ŽK: 13. Lechman - 45. Figura

ČK: 45. Lechman (Michalovce B)

Rozhodoval: Šoltés - 120 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Holienčin - Streňo, Poprik (81. Masnica), A. Devečka, Lechman - Morlacchi (46. S. Danko) - A. Horváth, J. Kiss, Lehotský (63. Ciganoc), D. Sopata - Bavoľár

ŠK ODEVA: P. Bartoš - Figura, Gomoľa, T. Šimko, J. Janič - Vysočan (41. Hovanec), Hudý, Blaško (73. K. Kolpák), I. Pončák - L. Eliáš, M. Drobňák (66. J. Angelovič)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 22. marca o 15.00 hod.: Veľké Revištia - Michalovce B (18. kolo)

Nedeľa 29. marca o 10.30 hod.: Michalovce B - Vyšné Opátske (19. kolo)

Nedeľa 5. apríla o 15.30 hod.: Giraltovce - Michalovce B (20. kolo)