Potreba posilnenia kádra

2024-06-27 09:03:43

Návrat k našej stredajšej prehre v Humennom.

Futbalisti FK Humenné zvíťazili aj nad druhým účastníkom Niké ligy. Po tom, čo prehrali v Ružomberku 0:4 doma zdolali FC Košice 1:0 a v stredu si poradili aj s Michalovcami, ktoré porazili 3:1. Vezú sa tak na víťaznej vlne. Naopak, prehra 1:3 ešte viac skomplikovala situácia Michalovčanov, ktorí sú naďalej v neistote. Môžu za to zmeny v štruktúre klubu, ktoré spôsobujú, že stále nepoznajú ani meno trénera a neposilňuje sa ani hráčsky káder.

V Humennom dočasnému trénerovi Vladimírovi Rusnákovi chýbali aj zranení hráči, čo sa prejavilo na konečnom výsledku... „Zápas v Humennom splnil svoj účel. Nechcem ho ale príliš rozoberať. Sme v nejakom procese. V Humennom za nás nastúpilo sedem končiacich dorastencov. Nie je to ale výhovorka, súperovmu trénerovi gratulujem k víťazstvu. Nám neostáva nič iné len trénovať a veriť, že v krátkej dobe sa to všetko vyrieši. Potrebujeme nutne doplniť káder, aby sme boli konkurencieschopní ostatným tímom v Niké lige,“ rozhovoril sa Vladimír Rusnák, ktorý sa v čase zmien v klube podieľa na tréningovom procese. V stredu v Humennom skúšal troch hráčov. Na hrote sa predstavil Erik Liner, ktorý je kmeňovým hráčom FC Košice, no v minulej sezóne bol na hosťovaní v Petržalke. Na stopérskom poste sa predstavil 23-ročný Ukrajinec Denys Taraduda (naposledy pôsobil v rumunskom CSM Ceahlaul Piatra Neamt) a na ľavej strane obrany o rok starší Brazílčan Marquinho, ktorý od januára tohto roka pôsobil v Banskej Bystrici. Predtým hrával v treťoligovej Snine. „Teraz je ťažké ich hodnotiť. Sú s nami iba krátko. Z môjho pohľadu ani jeden z nich nesklamal. Niektorí aj zaujali a myslím si, že si svoje uhrali,“ pokračuje Vladimír Rusnák. Podľa jeho ďalších slov sa Michalovčania musia posilniť. „Určite! Teraz nás postihla aj maródka, keď chýbali niektorí hráči, no rozhodne potrebujeme káder vystužiť. Dlhodobo sú zranení Dzocenidze s Marjanovičovom, takže sa musíme poobzerať po stopéroch. Verím, že v čo najkratšom čase sa to zmení a my sa budeme v kľude a vo väčšom počte pripravovať na náročnú sezónu,“ dodal Vladimír Rusnák, ktorý je aj športovým riaditeľom klubu. Michalovčanov čaká ďalší prípravný duel už túto sobotu, kedy sa predstavia na pôde nováčika najvyššej maďarskej ligy FC Sparcatus Nyiregiháza.

Výhry na ligistami nepreceňujú

Lepšiu náladu mali v stredu po zápase rozhodne Humenčania. Vlani štvrtý tím MONACObet ligy po tom, čo v sobotu zdolal prvoligové Košice si poradil aj s Michalovčanmi. „Rozhodne tieto výsledky nepreceňujeme. Ide iba o prípravu a takto to treba brať. Košičania a Michalovčania proti nám skúšali hráčov. Samozrejme, výhry tešia, no nemôžeme ich preceňovať a musíme sa ďalej pripravovať na náročnú sezónu, ktorá nás rozhodne čaká,“ povedal na margo výhier s prvoligistami tréner Humenného Jozef Škrlík. Ten sa po troch rokoch vrátil na lavičku materského klubu s viacerými očakávaniami. „Očakávania rozhodne sú. Z toho kádra, čo som tu mal pred troma rokmi ostalo iba torzo hráčov. Vlani sa podaril pekný výsledok a ja budem rád, keď na to v tejto sezóne nadviažeme,“ pokračuje tréner, ktorý v minulosti viedol aj Michalovce, Lučenec a naposledy pôsobil ako hlavný tréner v lotyšskej Jelgave. V humenskom drese sa vo výbornom svetle ukazujú hlavne skúšaní bratia Mihajlo Cmiljanovič a Sreten Cmiljanovič. Obaja sa postarali o všetky tri góly FK. „Sú to hráči, ktorí nás zaujali. Majú všetky predpoklady, aby tu ostali,“ dodal Jozef Škrlík.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)