V druhom zápase nerozhodne

2024-06-29 16:47:18

Za Michalovce sa opäť presadil mladučký Žulevič.

Michalovskí futbalisti odohrali v sobotu druhý zápas v rámci prebiehajúcej letnej prípravy a premiérovo pod vedením staronového kormidelníka Antona Šoltisa. Na trávniku nováčika najvyššej maďarskej súťaže v Nyíregyháze remizovali 1:1. Rovnako ako v stredu v Humennom sa gólovo znovu presadil iba 16-ročný útočník Adam Žulevič, domáci vyrovnali až v závere z pokutového kopu.

V úmornej horúčave sa od začiatku hralo v dobrom tempe, útoky sa prelievali zo strany na stranu a Zemplínčania jeden svoj aj premenili vo vedúci gól. Z pravej strany poslal loptu pred bránu Arevalo a mladučký Žulevič ju zblízka dotlačil do siete - 0:1. V ďalšom priebehu mali navrch domáci hráči, ktorí zahrávali viacero štandardiek, mali aj veľa centrov či striel, ale brankár Tiurin nekapituloval. Za Michalovce zblízka nebezpečne pálil Petrík, potom z priameho kopu aj Ramos, tiež však úspešní neboli. Ďalší gól videli diváci až v 73. minúte, kedy gólman Slávik fauloval Mykeho a ten istý hráč sa nemýlil z pokutového kopu - 1:1. V poslednej minúte mohol strhnúť víťazstvo na stranu MFK Zemplín Musák, no s jeho strelou spoza šestnástky si poradil Tóth.

Nyíregyháza Spartacus FC - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 73. Myke (11 m) - 16. Žulevič

SPARTACUS FC: Bese (46. B. Tóth) – Alaxai (46. Gengeliczki), Temesvári (46. Rjasko), Baki (46. Tamás), Navrátil (46. K. Horváth), Toma (35. Daróczi), M. Kovács (46. Kesztyűs), B. Nagy (46. Bertók), D. Nagy (46. P. Pinte), Kovácsréti (65. Myke), Beke (46. B. Oláh)

MFK ZEMPLÍN: Tiurin (65. D. Slávik) - L. Šimko (75. Buhaj), Taraduda, Volanakis, Bahi (46. Makrygiannis) - Marquinho (40. Petrík), M. Bednár (46. Shimamura), Zubairu, Adekunle (46. S. Ramos) - Žulevič (65. Musák), Arevalo

Tréner Anton Šoltis: "Chlapci ma príjemne prekvapili. Pred zápasom som im povedal len to, že chcem u nich vidieť disciplínu, vášeň a hrdosť, že hrajú za Michalovce. To všetko splnili. Zápas sme mohli aj vyhrať, ale berieme aj remízu, keďže súper mal viac príležitostí. Viacerí hráči ma príjemne prekvapili, šancu sme dali aj mnohým mladým chlapcom. Videl som veľa pozitívnych vecí, je na čom stavať. Nehrali sme v plnej sile, pár hráčov je zranených. Ak káder ešte vhodne doplníme, bude mať svoju kvalitu. Potrebujeme však ešte popracovať na kondícii, pretože niektorí hráči nie sú tak pripravení, ako som si ja predstavoval."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v stredu 3. júla o 12. hodine na pôde druholigového Liptovského Mikuláša.

Foto: Róbert Andrejov