Televízne prenosy už iba cez víkend

2024-07-12 17:51:09

Zápasy Niké ligy len cez víkend, opäť všetky naživo na Voyo

Nová sezóna Niké ligy so sebou prinesie viacero noviniek a zmien. Jednou z najvýraznejších sú hracie dni. V porovnaní s minulou sezónou sa v ligovom ročníku 2024/2025 všetky zápasy jednotlivých kôl odohrajú počas víkendu, teda v sobotu a v nedeľu. Z programu zápasov vypadli piatkové duely.

Pre televízneho diváka je pozitívnou novinkou zvýšenie počtu kamier. Všetky zápasy Niké ligy sa po novom budú vysielať minimálne na 7 kamier. So zvýšením produkčných štandardov súvisí aj centrálne riešenie systému VAR na všetkých zápasoch Niké ligy, na ktorom Únia ligových klubov spolu s partnermi intenzívne pracuje.  „Ceníme si pozitívnu odozvu fanúšikov na úroveň prenosov z Niké ligy a sme radi, že sa nám darí v kooperácii s ÚLK neustále skvalitňovať produkciu. Vďaka tomu môžeme v novom ročníku opäť zvýšiť komfort divákov pri sledovaní zápasov na Voyo,“ načrtol Peter Gažík, generálny riaditeľ skupiny Markíza, ktorá je vysielateľom Niké ligy. „Tešíme sa, že naša spolupráca s jednotkou na slovenskom mediálnom trhu pokračuje, a že i vďaka nej môžeme zlepšovať Niké ligu a zážitok fanúšikov z nej. Našou snahou je ustáliť časy zápasov v maximálnej možnej miere, vychádzame však aj v ústrety klubom. Tímy, ktoré vo štvrtok nastúpia na stretnutia Európskej či Konferenčnej ligy, budú v Niké lige primárne nastupovať v nedeľu, sobotňajší večer zas bude patriť televíznemu stretnutiu na Dajto,“ povedal Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov.  

 

Vysielacie časy televíznych i Voyo zápasov sú po novom prehľadnejšie. Televíznemu duelu na Dajto bude patriť sobotný večer, s atraktívnym začiatkom o 20:30 hod. od júla do polovice októbra a následne aj pri vyvrcholení sezóny, tzn. od polovice apríla až do záverečného kola. Jesenné a zimné televízne duely budú v sobotu o 18:00 hod. Zvyšné sobotné či nedeľné prenosy na Voyo budú mať v tom istom období výkop o 18. hodine, na jeseň a v zime o 15:30 hod.

 

V NEDEĽU VOYO ZÁPAS TÝŽDŇA   

V nedeľu si budú môcť diváci vychutnať Voyo zápas týždňa so štúdiom priamo zo štadióna, so zaujímavými hosťami a doplnkovým programom. Počas celej sezóny bude mať Voyo zápas týždňa výkop v nedeľu o 18:00 hod. a bude produkovaný vo zvýšenom kamerovom štandarde. Súčasťou Niké ligy naďalej zostávajú aj atraktívne Zápasy mesiaca, ktoré sa budú produkovať na 12 kamier vrátane super slow-motion. Rovnako ako v minulej sezóne, aj tentoraz si môžu fanúšikovia pozrieť každý zápas v priamom prenose, či neskôr zo záznamu na Voyo. Každé kolo tradične uzavrie magazín Góóól! mapujúci všetko podstatné z uplynulého víkendu v Niké lige, ktorý sa bude naďalej vysielať na Dajto a Voyo v nedeľu po 22. hodine. 

Program 1. kola
Sobota 27. júl
MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce (18.00 hod.)
FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina (18.00 hod.)
KFC Komárno - ŠK Slovan Bratislava (20.30 hod.)

Nedeľa 28. júl
FC Košice - FK DAC 1904 Dunajská Streda (18.00 hod.)
FC Spartak Trnava - AS Trenčín (18.00 hod.)
MFK Ružomberok - MFK Dukla Banská Bystrica (18.00 hod.)