U južných susedov prehra

2024-07-13 12:02:49

V Maďarsku rozhodol jediný gól.

V poradí už šieste prípravné stretnutie odohrali michalovskí futbalisti v sobotu na trávniku Mezőkövesdu. So súperom, ktorý vypadol z najvyššej maďarskej súťaže, utrpeli najtesnejšiu porážku 0:1. Zemplínčania, ktorí opäť nastúpili bez kvarteta opôr Igora Žofčáka, Tornikeho Dzotsenidzeho, Matúša Marcina a Stanislava Danka, inkasovali jediný gól v závere prvého polčasu, keď sa presadil domáci Zsolt Doktor.

Mezőkövesd Zsóry SE - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 40. Doktor

ZSÓRY SE: Vinter (60. Deczki) - K. Kállai (46. Jova), Varjas (46. Zachán), Bora (46. R. Nagy), Zs. Kojnok (46. Csirmaz) - Posztobányi (46. Ináncsi), Harsányi (46. A. Bodnár), Cibla (30. Doktor), Krausz (46. Sipos) - Bányai (60. Jacsó), Szalai (46. Cseri)

MFK ZEMPLÍN: P. Lukáč - L. Šimko (46. Shimamura), Taraduda, Volanakis (80. Petrík), Bahi (60. Makrygiannis) - M. Bednár, Zubairu (60. Musák) - Petrík (60. Kračunik), Arevalo, Adekunle (60. Ramos) - van Kessel (60. Žulevič)

Tréner Anton Šoltis: "Hralo sa za extrémneho tepla, takže tempo nebolo veľmi vysoké. V prvom polčase sme urobili veľa chýb a mali sme množstvo ľahkých strát lôpt. Nepripravili sme si postupné útoky a veľa sme sa nabehali. Súper mal dve či tri možnosti, my jednu, ktorú sme však nedotiahli do konca. Chýbalo mi tam viac streľby, lebo možností na to sme mali. Musia to chlapci viac zobrať na seba a zakončiť tie útoky. Po prestávke v tej horúčave tempo ešte viac upadlo. Prestriedali sme to, priestor dostali mladší chlapci, ktorí ešte potrebujú nabrať skúsenosti. Mali sme aj dve možnosti na vyrovnanie, ale brankár dobre zasiahol. Škoda, mohli sme aspoň remízu dosiahnuť. Teraz si chlapci trošku oddýchnu a pripravíme sa na generálku."

Najbližšie prípravné stretnutie, posledné pred štartom Niké ligy, odohrajú Michalovčania v sobotu 20. júla o 18. hodine v Miškovci, na pôde účastníka najvyššej maďarskej súťaže Diósgyőr VTK.