Na úvod proti Záhorákom

2024-07-27 09:13:57

So Skalicou sa stretneme v lige po dvanástykrát.

Desiatu sezónu medzi slovenskou elitou odštartujeme v sobotu súbojom v Skalici. Naše dva tímy spája, že sme v sezóne 2014/15 obaja postúpili do najvyššej súťaže. My sme druhú ligu vtedy vyhrali, no hore išla aj vtedy druhá Skalica, ktorá nahradila vylúčené Košice.

Práve tieto dva tímy následne zviedli boj o záchranu, ktorý trval až do posledného kola. Na diaľku sme uspeli my a v Niké lige sme až doteraz. Skaličanom trvalo šesť rokov, kým sa vrátili späť. Opäť využili situáciu, keď sa do súťaže nedostali Senica so Sereďou a z tretieho miesta postúpili hore. Následne dve sezóny ukázali, že Skaličania sú obohatením najvyššej súťaže. Prvýkrát sa títo súperi znova stretli v šiestom kole sezóny 2022/23, kedy Michalovčania doma zvíťazili po dvoch góloch Adlera a jednom Igora Žofčáka 3:1.

Zaujímavosťou je, že je to doteraz naše jediné víťazstvo nad Záhorákmi od ich návratu do ligy. Následne totiž prišli dve remízy (0:0 a 1:1), dve tesné domáce víťazstvá Skaličanov (3:2 a 2:1), ďalšie dve remízy (0:0 a 1:1) a naposledy u nás Záhoráci vyhrali 3:1, čím nám vtedy ukončili sériu siedmych duelov bez prehry. Aktuálna bilancia v Niké lige je dve naše víťazstvá, päť remíz a štyri výhry Skaličanov. Tím trénera Petra Majerníka počas leta opustila štvorica - Daniel Smékal, Denis Baumgartner, Matěj Luksch a Alex Sobczyk. Naopak, do kabíny pribudli Adam Kopas, Lukas Leginus, Lukáš Hroššo, Marek Fábry, Jibril Taofiq a Emmanuel Sheun. V tíme naďalej pôsobí aj náš odchovanec Oliver Podhorin a takisto aj ďalší stredný obranca Michal Ranko, ktorý v našom tíme hrával v rokoch 2021 až 2023. 

Káder MFK Skalica na sezónu 2024/2025
Brankári: Martin Junas, Lukáš Hroššo.
Obrancovia: Matej Hradecký, Michal Ranko, Oliver Podhorin, Adam Krčík, Martin Černek, Adam Kopas, Emmanuel Sheun.
Stredopoliari: Yann Yao, Davi Alves, Mário Hollý, Martin Mášik, Martin Nagy, Ján Vlasko, Róbert Matejov, Adam Gaži, Adam Morong, Lukas Leginus.
Útočníci: Jibril Taofiq, Marek Fábry, Roman Haša.