Zlomiť nepriaznivú sériu

2024-08-24 18:17:32

Stanislav Danko pred zápasom v Ružomberku.

V nedeľu štartujú michalovskí futbalisti minisériu zápasov na ihriskách súperov. V priebehu siedmich dní postupne pocestujú do Ružomberka, Kežmarku a Zlatých Moraviec, kde si zmerajú sily s Komárnom. Na úvod tejto šnúry ich čaká protivník, s ktorým sa im od začiatku prvoligového pôsobenia veľmi nedarí. Štatistika vzájomných duelov hovorí jasne v prospech Liptákov, veď z 28 súbojov vyšli naprázdno iba v dvoch prípadoch.

"Vieme o tom, že v Ružomberku sme ešte nikdy nevyhrali..." povzdychol si stredopoliar žlto-modrých Stanislav Danko, ktorý následne dodal: "Snáď ich zdoláme už zajtra. Urobíme všetko pre to, aby sme túto nepriaznivú sériu zlomili. Rozhodne sa nechceme vracať s prázdnymi rukami."

Celok spod Čebraťa odohral v tejto sezóne Niké ligy iba dve stretnutia zo štyroch, obe na svojom štadióne. S Banskou Bystricou remizoval 1:1 a Trenčín zdolal 1:0. Zvyšné si kvôli povinnostiam v pohárovej Európe preložil na neskorší termín. Naposledy bol v akcii v utorok, keď v play-off Konferenčnej ligy prehral na pôde arménskeho FC Noah 0:3.

"Ružomberčania hrajú behavý futbal, sú aktívni a rýchli. Posledný zápas im však nevyšiel. Možno budú na tom psychicky horšie ako predtým, čo sa pokúsime využiť. Uvidíme, akú zostavu postaví domáci tréner, či bude pred pohárovou odvetou šetriť nejakých hráčov," zamyslel sa skúsený 30-ročný tvorca michalovskej hry.

Keď sa pred necelým rokom predstavili Zemplínčania v Ružomberku, zaknihovali tam bezgólovú remízu. Do zápasu vtedy zasiahol aj Stanislav Danko, ktorý nebude chýbať na michalovskej súpiske ani teraz. "Očakávam náročný zápas, pretože Ružomberok má svoju kvalitu. Ale tú máme aj my, nuž verím, že tam odohráme kvalitný duel a prinesieme si nejaké body."

Bilancia vzájomných zápasov v najvyššej súťaži:

Ružomberok - Michalovce     28     15     11     2     48:20

Posledný zápas na trávniku Ružomberka:

9. kolo I. ligy, 30. 9. 2023: MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 0:0
Rozhodovali: Kráľovič - Čajka, Bobko; 1120 divákov
MFK: Krajčírik – Luterán, Malý, Gabriel, Selecký – M. Zsigmund (79. Múdry), Lavrinčík – Chrien (61. Domonkos) – Hladík (61. Chobot), Gerec (79. Boďa), Šefčík (79. Tučný). Tréner P. Tomko
MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Jeřábek, Volanakis, Bahi - Karasiuk, M. Bednár (46. Shimamura) - van Kessel (81. L. Šimko), I. Žofčák (69. S. Danko), M. Marcin - D. Pavúk (90. F. Vaško). Tréner P. Struhár