Dvojitý trest všetko vyriešil

2024-09-23 09:28:19

Ohlasy po stretnutí Michalovčanov na Horehroní.

Domáci Podbrezovčania roztvorili vrece s gólmi. V uplynulej sezóne zdolali dvakrát Michalovčanov a pokračujú v tomto trende. Na podsiatom a pokosenom trávniku v Zelpo aréne, ktorému výrazne pomohli trávnikári z mdlôb, si dali "železiari" záležať na lepšom vyznení prvého polčasu, ako v minulých dueloch. Výrazne im pomohol tínedžer z Gambie Alasana Yirajang gólom zo štandardky. Svetelná tabuľa trochu "spala", nové skóre ukázala až po ôsmich minútach. Zato po druhom góle Samuela Ďatka prehodila dvojku za jednotku okamžite.

Hostia mali skvelý vstup do druhého dejstva, ale gól Matúša Marcina znegovalo o chvíľu vylúčenie Tornikeho Dzotsenidzeho. Trestal ho aj domáci Roland Galčík, ako to on vie, premenením priameho kopu na výstavný gól.

"Hodnotím pozitívne to, že sme vyhrali, ale musíme zlepšiť herný výkon," vravel Galčík. "Vieme, že prvé polčasy nemáme dobré, tak sme chceli vletieť do súpera. To sme chceli zmeniť. Nevedeli sme sa chytiť. Pomohla nám štandardka a vo futbale to tak býva, že sme si ňou pomohli. To bol kľúčový moment zápasu. Ja som sa pri góle snažil to čo najlepšie trafiť, aby bola lopta prudká, padala a brankár to mal čo najťažšie. Som rád, že som pomohol tímu. Bola to pre nás dvojitá výhoda spolu s červenou kartou."

Michalovce si nezaslúžili takú vysokú prehru. Hrali odvážne, kombinačne solídne, ale ten Dzotsenidze... "Vyzerá to jednoznačne, ale na ihrisku to také nebolo. Celkom dobre sme kombinovali. Zmenilo sa to po červenej karte. Sme sklamaní. Ja som sa snažil celý zápas niečo robiť, mali sme náznaky. Ak by sme nedostali gól na 2:0, bolo by to iné. Zlomila nás červená karta, tretí gól. Ťažko sa im hodnotí Dzotsenidzeho vylúčenie hneď takto po zápase. Nevidel som, za čo dostal prvú žltú, druhá bola asi jasná. Rozhodca ho upozorňoval, myslím si, že so Smékalom sa ´bili´ vpredu. Keď sme znížili hneď v prvej minúte po prestávke, bol to impulz. Aj sme si to vraveli, že chceme dať čo najrýchlejšie gól. Lenže červená nás dala dolu a inkasovali sme ešte dvakrát," rozprával úprimne Matúš Marcin, jediný michalovský strelec.

Tešil sa aj domáci tréner Štefan Markulík: na deň jesennej rovnodennosti má prvé ligové víťazstvo.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov