Rozhodla kvalita v zakončení

2024-09-29 13:29:39

MFK Zemplín na víťazstvo nad Slovanom stále čaká.

Mužom piatkového stretnutia medzi Michalovcami a Slovanom Bratislava (2:4) bol bezpochyby David Strelec, ktorý dvoma gólmi preklopil zápas na stranu hostí. „Začali sme katastrofálne. Vďakabohu, že sa nám do konca prvého polčasu podarilo vyrovnať. V kabíne potom padli i ostrejšie slová, ktoré sme si zaslúžili. Myslím si, že v druhom polčase sme už boli jasne lepší,” povedal David Strelec.

Dvojgólový strelec ocenil dobrú hru Michaloviec, no na druhej strane ho mrzelo, že do prestávky sa so spoluhráčmi ťažšie presadzovali v koncovke. Nakoniec sa víťazne naladili na utorkový zápas s Manchestrom City v Lige majstrov. „Strelil som síce dva góly, ale boli tam ešte nejaké nevyužité šance. Samozrejme, dva góly ma tešia, ale takýto zápas sme mali skôr rozhodnúť,” uviedol útočník Slovana.

Michalovčania prekvapili odvážnou a útočnou hrou. Naozaj si nepamätáme, kedy si vytvorili toľko šancí proti úradujúcemu majstrovi. Spolu 18 striel do priestorov bránky hovorí za všetko. Diváci si naozaj prišli na svoje, rozhodne sa nenudili, hoci na začiatku druhého polčasu i zmokli. Zemplínčanov môže mrzieť, že po prestávke za stavu 1:1 zahodili šance Arevalo, Marcin i Ikoba. Na druhej strane Strelec sa nemýlil a pre domácich vyznieval stav 1:4 až veľmi kruto. Prehru trochu prikrášlil v samom závere Pačinda po Petríkovej prihrávke.

„Výsledok je pre nás dosť krutý. Zápas bol vyrovnaný, aj my sme mali dosť šancí, ale rozhodla kvalita v zakončení. Slovan svoje šance využil, my nie. Hostia strelili štyri góly, takže zaslúžene zvíťazili,” povedal domáci obranca Martin Bednár. Ten musel v 71. min predčasne pod sprchy, keď pred šestnástkou fauloval prenikajúceho Toliča. Hostia sa dožadovali možno i jedenástky, no hlavný rozhodca neodpískal ani faul. Neskôr sa k zákroku vrátil a po intervencii VARU vytiahol červenú kartu. „Tušil som to od začiatku. Rozhodca najprv neodpískal faul, ale bol tam kontakt. Čakal som, že si to pôjde pozrieť na obrazovku a že mi ukáže červenú kartu,” dodal Martin Bednár. Po vylúčení Dzocenidzeho v minulom kole tak musel predčasne pod sprchy ďalší michalovský stopér.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov