Vynovené priestory pre novinárov

2024-10-03 10:38:31

Michalovské presscentrum prešlo úpravami.

Michalovský štadión disponuje možno najlepšími parametrami pre prácu novinára na Slovensku. Teda, čo sa týka logistiky. Priamo v presscentre sa konajú tlačové besedy, na tribúnu je to pár krokov cez chodbu a do mixzóny je to tiež na skok, nachádza sa dole pod schodmi. Chybička krásy boli len neatraktívne zariadené priestory presscentra, ktoré nemali s 21. storočím nič spoločné. Už je to však minulosť.

V polovici augusta sme priniesli rozsiahlejší rozhovor s novým šéfom MFK Zemplín Michalovce Ivanom Gondorom, v ktorom načrtol ciele, ale i plány v rámci vylepšenia infraštruktúry na štadióne. Ako jednu z prvých viditeľných zmien v útrobách štadióna avizoval vynovenie priestorov pre novinárov. Využiť na to chceli reprezentačnú prestávku a takmer mesačnú pauzu do najbližšieho domáceho stretnutia s Trenčínom (1:1) 14. septembra. Popravde, na stole sa už podpísal zub času, o rozheganých stoličkách ani nehovoriac. Na niektoré ste si sadali len veľmi opatrne. „Mapa“ po odpadnutom kusisku omietky zo stropu tiež nevyzerala dvakrát lákavo. Čo Ivan Godor avizoval, to aj splnil. Duel s Dunajskou Stredou (0:3) 17. augusta bol posledný, počas ktorého novinári využívali nábytok, ktorý mal už dávno po dátume životnosti. Na stretnutie s Trenčínom ich už vítali vynovené priestory presscentra.

Po diere v strope nebolo ani stopy, pri nových stoloch sa nachádzali vkusné jednotné stoličky v žlto-modrej farebnej kombinácii. A tie boli aj pred stolom, za ktorý zasadnú na pozápasovú tlačovú besedu obaja tréneri. Priestor medzi nimi vypĺňali sedacie vaky. A to bolo veľmi milé prekvapenie, lebo s niečím podobným sa v presscentrách novinári nestretávajú. Zástupcovia médií si oprávnene pochvaľovali vynovené priestory. „Som spokojný, no na presscentre ešte chceme popracovať, ale to až v rámci rekonštrukcie vnútorných priestorov na štadióne počas zimnej prestávky,“ uviedol Ivan Gondor. V rámci tejto renovácie chcú vynoviť šatne a v tejto časti tribúny sa plánujú pustiť do regeneračnej zóny, v klube riešia aj relaxačnú a oddychovú miestnosť pre áčko. Počas zimnej prestávky chcú jednoducho zmeniť a zmodernizovať celkový dizajn vnútrajška, ktorý je zastaralý.

Aj letná prestávka však bude bohatá na zmeny. „Chceme zrealizovať výmenu trávnika na hlavnej hracej ploche. V rámci neho dôjde i k výmene striedačiek a okolo celej hracej plochy plánujeme nainštalovať LED reklamné panely. Budeme pracovať aj na skvalitnení ozvučenia na štadióne. Pustíme sa aj do renovácie tréningových plôch a oplotenia celého štadióna. Na tréningovom ihrisku máme v pláne zrealizovať umelé zavlažovanie. V Močaranoch by sme chceli zrenovovať ihrisko i zázemie, ktoré bude slúžiť našej akadémii,“ načrtol smelé plány generálny manažér MFK Zemplín.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov