Duda: Očakávam kvalitný zápas

2024-10-15 09:27:07

Asistent trénera pred pohárovým duelom v Šamoríne.

Iba výnimočne sa stane, aby dvakrát po sebe mužstvo odohralo zápas s prívlastkom pohárový. Takáto zriedkavá situácia sa prihodila michalovským futbalistom počas ligovej prestávky. Minulú stredu absolvovali dohrávaný súboj 3. kola Slovnaft Cupu na trávniku treťoligových Lipian (2:0) a presne po týždni nastúpia v rámci 4. kola pohára u druholigistu v Šamoríne (v stredu o 15. hodine).

Na šamorínskom štadióne Pomlé hrali žlto-modrí naposledy pred vyše desiatimi rokmi, ešte počas pôsobenia v druhej najvyššej súťaži. Zaujímavé je, že aj vtedy viedla Michalovce dvojica Anton Šoltis a Ondrej Duda starší, len v opačných pozíciách - Duda bol hlavný tréner, Šoltis jeho asistent. „To bolo už poriadne dávno. Zdá sa mi, že sme tam vtedy remizovali 2:2, keď domáci vyrovnali až na konci zápasu,“ vrátil sa do minulosti Ondrej Duda. A veru ho pamäť neklamala. Zemplínčania stratili na Žitnom ostrove vedenie 2:0 a napokon odchádzali iba s bodom. Pamätníkom tohto stretnutia je aj stredopoliar Stanislav Danko, ktorý odohral celých 90 minút.

Ondrej Duda sa následne pristavil aj pri stredajšom pohárovom dueli, v ktorom budú Michalovčania favoritom. „Na Šamorín sme sa pripravovali rovnako ako na každý ligový zápas. Pozreli sme si súpera a teda vieme, akým štýlom sa prezentuje. V mužstve má veľa mladých chlapcov. Sú veľmi silní v strede ihriska a chcú hrať futbal, takže očakávam kvalitný zápas. Rozhodne ich nepodceňujeme, zápas berieme vážne a našim cieľom je postúpiť ďalej.“

Po troch ligových prehrách si mužstvo zo srdca Zemplína vylepšilo náladu triumfom v Lipanoch, na ktorý chce nadviazať aj najbližšie v Podunajskej nížine. „My sa v kabíne stále snažíme udržiavať pozitívnu náladu. Naša hra je dobrá, len ju zatiaľ nevieme pretaviť do lepších výsledkov. Potrebujeme sa zlepšiť v zakončení. Víťazstvo v Lipanoch nás samozrejme potešilo. Snáď teraz naštartujeme dobrú sériu výsledkov,“ zaželal si otec slovenského reprezentanta.

Ako postupovali:

FC ŠTK 1914: 1. kolo voľný žreb, 2. kolo Matúšova zem 7:0 (v), 3. kolo Nové Zámky 1:1, na PK 3:2 (v)
MFK Zemplín: 1. kolo voľný žreb, 2. kolo Kežmarok 3:1 (v), 3. kolo Lipany 2:0 (v)

Posledný zápas na pôde Šamorína:

21. kolo, II. ligy 2013/14, 8. 3. 2014:

FC ŠTK 1914 Šamorín – MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:2)

Góly: 32. Tubonemi, 84. Fulmek – 6. M. Hamuľak, 16. Caballero

ŽK: 53. Hutta - 78. M. Hamuľak

Rozhodovali: Ježík – Bednár, Hancko; 415 divákov

FC ŠTK 1914: J. Hajdúch - Cmarko, Špánik, Javorina, Fulmek - Mezovský (80. Čemba), P. Vaško (46. Füzik), Marušin, Krištan (46. Vilkovský) - Hutta, Tubonemi. Tréner M. Hýll

MFK ZEMPLÍN: M. Raška - Perez, Michal Gallo, Caballero, Smrek - S. Danko, V. Janočko (89. Micka), L. Janič - Gamkrelidze, M. Hamuľak (87. Čapek), Bayón (54. M. Regáli). Tréner O. Duda st.