Shimamura s novou zmluvou

2024-10-23 12:14:39

Spoluprácu s klubom predĺžil o ďalší rok.

Yushi Shimamura, motorová myš žlto-modrého stredu poľa, sa s vedením MFK Zemplín Michalovce dohodol na novom kontrakte. V uplynulých dňoch tento japonský záložník podpísal zmluvu do leta 2026, tá predošlá mu mala vypršať po tejto sezóne.

Shimamura (narodený 20. decembra 1999 v Tokiu) je v Michalovciach už štvrtú sezónu. Do srdca Zemplína prišiel do srdca Zemplína v zime 2022 z Tvrdošína. Najprv na hosťovanie, ktoré sa o pol roka zmenilo na prestup. Odvtedy odohral za mužstvo od Laborca 37 ligových stretnutí bez gólového zápisu. Nedávno si však predsa len otvoril strelecký účet, keď dal víťazný gól v pohári na pôde Lipian.

„Po príchode do Michaloviec sa mi najprv nedarilo podľa predstáv, ale ľudia v klube mi verili a vkladali do mňa očakávania, začo som im vďačný. Mesto som si obľúbil, je tu pokoj a ľudia sú priateľskí. Spočiatku som si musel zvykať na kultúru a prostredie, na aké som bol zvyknutý z domova a sem-tam ma ešte niečo prekvapí, ale som na Slovensku spokojný. Čo sa týka ambícií, chcem sa s mužstvom prebojovať do hornej šestky. Urobíme maximum pre to, aby sme sa tam dostali,“ vyjadril sa Yushi Shimamura.

Foto: Róbert Andrejov