V generálke jasné víťazstvo nad Trebišovom

2015-02-28 12:00:00

Na domácom ihrisku zemplínskemu susedovi nedali žiadnu šancu, po dva góly strelili Bayón a Montero, jeden Hamuľak.

V sobotu popoludní odohrali na hlavnom ihrisku futbalisti MFK Zemplín Michalovce svoje posledné prípravné stretnutie pred štartom jarnej časti DOXXbet ligy. Súperom im bol susedný Trebišov, ktorý tiež hráva v rovnakej súťaži. Derby vyznelo jasne pre michalovský celok, ktorý triumfoval hladko 5:0 (3:0).

Pre oba tímy to bola generálka na jarné majstrovské boje a niesla sa jasne v réžii domáceho mužstva. Hneď v úvode si vypracoval šancu Montero, ale neuspel. V 8. minúte sa však tento španielsky legionár už radoval z gólu, keď po priamom kope rozohratom na krátko prestrelil zo šestnástky všetko, čo mu stálo v ceste. O päť minút neskôr mohol zvýšiť náskok MFK Zemplín Kunca, ktorý však napálil loptu len do brankára Maceja, a vzápätí skončila zblokovaná strela Koscelníka nad. V 18. minúte už bolo 2:0, Bayón vysunul Hamuľaka a ten svoj samostatný nájazd bezpečne premenil. O ďalších šesť minút viedli už domáci rozdielom triedy, keď sa šibalským gólom priamo z rohu presadil Bayón. Michalovčania boli jednoznačne lepším tímom, po polhodine hry bol blízko k ďalšiemu gólu Montero, avšak po centri Bayóna jeho hlavičku parádne zneškodnil trebišovský gólman.


Ani po obrátke sa obraz hry nezmenil, líder východnej skupiny DOXXbet ligy mal veľkú prevahu. Už v 49. minúte Kunca nepremenil svoj únik po pravej strane, ten istý hráč potom presne po hodine hry po priamom kope Bayóna hlavičkoval tesne vedľa pravej žrde Macejovej brány. Štvrtý gól domáceho celku prišiel v 66. minúte: Morlacchi prihral do šestnástky Hamuľakovi, ktorý loptu priťukol Bayónovi a skúsený Španiel zoči-voči brankárovi Slavoja nezaváhal. Oba tímy v záverečných minútach prestriedali a domácim sa ešte podarilo streliť aj piaty gól. Jeho autorom bol Montero, ktorý po nezištnej prihrávke od Kuncu skóroval do prázdnej brány - 5:0.

MFK Zemplín Michalovce - Slavoj Trebišov 5:0 (3:0)

Góly: 8. a 78. Montero, 24. a 66. Bayón, 18. M. Hamuľak

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo (46. Šimčák) - Grič (46. Morlacchi) - D. Kunca, Bayón (67. Turík), Montero (79. S. Danko), M. Koscelník (51. T. Chovanec) - M. Hamuľak (67. A. Leško)

SLAVOJ: P. Macej - Shekel, Olah, Vaňo, Makela (79. Pačuta) - Bilous (56. Hirko), J. Šimko - Esso, Stropkay, Levický (52. Gracer) - J. Bandoľa (68. Pavľuch)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 8. marca o 14.30 hod.: Lokomotíva Košice - Michalovce (19. kolo)

Sobota 14. marca o 14.30 hod.: Michalovce - Moldava nad Bodvou (20. kolo)

Sobota 21. marca o 15.00 hod.: Poprad - Michalovce (21. kolo)