V oklieštenom zložení prehra s Podbrezovou

2015-02-20 12:00:00

Michalovčania podľahli prvoligovému nováčikovi 0:2, keď oba góly inkasovali v druhom polčase.

A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce neuspelo v piatkovom prípravnom stretnutí na ihrisku v Kalinove s účastníkom najvyššej súťaže Podbrezovou, ktorej podľahlo 0:2 (0:0). Pre nováčika Fortuna ligy bol tento súboj generálkou na majstrovskú súťaž, a tak nastúpil v najsilnejšej zostave. Zemplínčanom naopak chýbalo viacero opôr, do Kalinova necestovalo až osem hráčov - Bayón, Gallo, Hamuľak, Macej, Chovanec, Morlacchi, Turik ani Caballero. 

Úvodné minúty súboja boli vyrovnané, ako prví pohrozili Michalovčania, keď z ľavej strany dobre odcentroval Koscelník, ale lopta v šestnástke súpera žiadneho adresáta nenašla. Po desiatich minútach hry sa o slovo prihlásili aj železiari, po priťuknutí Vaščáka v dobrej pozícii zakončoval Škutka, obrana žlto-modrých však jeho strelu zblokovala na roh. V 21. minúte to skúšal z diaľky Podio, no brankár Raška bol pripravený. Krátko nato po Vaščákovom centri hlavičkoval v záklone Nworah nad a o pár minút nato ten istý hráč, ale už po prihrávke Podia vystrelil len do Rašku. V závere prvého polčasu Podbrezová vystupňovala tlak a vypracovala si hneď päť sľubných šancí. Najprv Pančík z priameho kopu namieril len tesne nad, hneď potom strely Harvilka a Vaščáka zneškodnil Raška, následne po Harvilkovom centri skúsený český brankár dobre zasiahol aj v trme-vrme a nakoniec parádne vyrazil aj priamy kop Podia.


Aj po zmene strán mali viac z hry hráči ŽP Šport a už v 49. minúte po peknej prihrávke Vaščáka sa zoči-voči striedajúcemu Kirovi objavil Šlapák, no michalovský gólman výborne zasiahol. Zemplínčania v oklieštenej zostave dlho odolávali, v 60. minúte Kira vyrazil tvrdú strelu Vaščáka a odrazenú loptu poslal Škutka hlavou vedľa, no o tri minúty nato sa už prvoligista tešil z otváracieho gólu, keď z pravej strany prihral Šlapák do päťky Škutkovi, ktorý sa nemýlil - 1:0. Aj po tomto zásahu pokračovala prevaha Podbrezovej, hoci viacero pekných kombinácií predviedli aj Michalovčania, no k ohrozeniu brány súpera sa nedostali. Tréner MFK Zemplín František Šturma poslal v záverečnej štvrťhodine na ihrisko aj dvoch dorastencov Tomáša Ilinja a Jána Andrejka, pre ktorých to bol debut v A-mužstve. V 87. minúte favorit poistil svoje víťazstvo druhým gólom, ktorý po Vaščákovej prihrávke zaznamenal hlavou Hovančík.


ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 63. Škutka, 87. Hovančík 

ŽP ŠPORT: P. Penksa (46. J. Baláž) - M. Pančík (81. Migaľa), Kupčík, Minčič, V. Greško - Podio - Nworah (46. Šlapák) - Kochan (46. Hovančík), B. Vaščák, Harvilko (46. Gal Andrezly) - Škutka (75. Záhumenský)

MFK ZEMPLÍN: Raška (46. Kira) - Perez, Grič, Podhorin, Streňo - S. Danko - L. Tóth, A. Leško (85. J. Andrejko), Montero (78. Ilinjo), M. Koscelník - D. Kunca (74. Šimčák) 

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 28. februára o 13. hodine na domácej pôde s Trebišovom.