Štyria hráči povolaní do reprezentácie

2015-02-05 12:00:00

Jakub Grič dostal pozvánku do tímu SR 19, trojica Martin Bednár, Denis Petro a Dávid Špak si oblečie dres slovenskej 16-tky.

Reprezentácia do 19 rokov (*1996) pokračuje v príprave na marcovú kvalifikáciu ME (fáza Elite Round) účasťou na tradičnom medzinárodnom turnaji 4 krajín v španielskej La Mange. Tím Milana Malatinského okrem tréningového procesu čakajú aj tri zápasy so silnými súpermi, všetky so začiatkom o 13:00. Z pôvodnej nominácie, kvôli aktuálnej zmene klubovej príslušnosti (FK Senica - Sparta Praha) vypadol obranca Juraj Chvátal. Naopak, nechýba v nej michalovský stredopoliar Jakub Grič, ktorý tak neabsolvuje sústredenie s MFK Zemplín v Turecku.

Zápasy SR 19:

12.2. Nórsko "19" - Slovensko "19", 14.2. Slovensko "19" - Portugalsko "19", 16.2. Slovensko "19" - Česko "19"

BRANKÁRI: Martin Junas (FK Senica), Marek Rodák (Fulham FC)
OBRANCOVIA: Andrej Kadlec (MŠK Žilina), Denis Vavro (MŠK Žilina), Dominik Kružliak (MFK Ružomberok), Michal Sipľak (ŠK Slovan Bratislava), René Kotrík (FC Nitra), Šimon Kupec (FK Dukla Banská Bystrica), Milan Dimun (MFK Košice), Patrik Gilian (SK Slavia Praha)
STREDOPOLIARI: Nikolas Špalek (MŠK Žilina), František Lády (ŠK Slovan Bratislava), JAKUB GRIČ (MFK Zemplín Michalovce), László Bénes (Györi ETO FC), Dominik Ujlaky (FC Spartak Trnava), Filip Lesniak (Tottenham Hotspur), Jakub Hromada (FC Pro Vercelli)
ÚTOČNÍCI: Samuel Mráz (FK Senica), Róbert Polievka (FK Dukla Banská Bystrica), Martin Vlček (AS Trenčín)

Náhradníci:

BRANKÁR: Alexander Vencel (Racing Strasbourg)
OBRANCA: Denis Švec (Spartak Myjava)
STREDOPOLIARI: Marek Rajník (FK Senica), Michal Horodník (MFK Košice)
ÚTOČNÍCI: Daniel Bojda (FK Mladá Boleslav), Matej Lovás (MFK Ružomberok)

Realizačný tím: Milan Malatinský (tréner), Jozef Daňko (asistent), Roman Hodál (tréner brankárov), Ján Grňa (lekár), Miroslav Seňan (masér), Michal Vengloš (technický vedúci)

***********************************************************************************************

Reprezentačný ročník 1999 sa po prvýkrát zíde pod vedením trénera Ladislava Hudeca v sobotu 14.2. a o deň neskôr odcestuje z Viedne do Londýna. Kormidelník reprezentačnej 16-ky na margo prvého tohtoročného zrazu uviedol: "Ideme do skvelého prostredia St. Georges Park, ktorý vlastní anglická futbalová asociácia a čakajú nás tri zápasy s ťažkými súpermi. Je to pre našich hráčov ideálna príležitosť otestovať si svoje sily v súboji s protivníkmi z vyspelých futbalových krajín." Z pôvodnej nominácie z rôznych dôvodov vypadli Vladimír Majdán a Branislav Sluka(obaja MŠK Žilina), ako aj Simon Drobný (FC Spartak Trnava). Až trojité zastúpenie v Hudecovom výbere má MFK Zemplín Michalovce, a to v podobe obrancov Dávida Špaka a Denisa Petra a stredopoliara Martina Bednára.

Zápasy SR 16:

16.2. o 17:00 SEČ  Slovensko "16" - Francúzsko "16", 18.2. o 14:00 SEČ  Anglicko "16" - Slovensko "16", 21.2. o 13:00 SEČ  Švajčiarsko "16" - Slovensko "16"

BRANKÁRI: Frederik Valach (FK Senica), Róbert Baláži (FC Nitra)
OBRANCOVIA: Samuel Kozlovský (ŠK Slovan Bratislava), Dávid Kočík (ŠK Slovan Bratislava), Matej Moško (MŠK Žilina), DÁVID ŠPAK (MFK Zemplín Michalovce), DENIS PETRO (MFK Zemplín Michalovce), Dominik Špiriak (ŠK Senec)
S
TREDOPOLIARI: Dávid Filinský (FK Senica), Martin Kovaľ (FK Senica), MARTIN BEDNÁR (MFK Zemplín Michalovce), Matej Grešák (1. FC Tatran Prešov), Michal Královič (1. FC Tatran Prešov), Juraj Timko (1. FC Tatran Prešov), Richard Beďatš (AS Trenčín), Jakub Kudlička (MFK Ružomberok), Adam Fronc (ŠK Slovan Bratislava)
ÚTOČNÍCI: Michal Tomič (FK Senica), Martin Vician (ŠK Slovan Bratislava), Róbert Boženík (MŠK Žilina)

BRANKÁR: Tomáš Rybár (ŠK Slovan Bratislava)
OBRANCA: Jakub Baláž (ŠK Slovan Bratislava)

Realizačný tím: Ladislav Hudec (tréner), Peter Szénay (asistent), Martin Sedláček (tréner brankárov), František Žák (lekár), Ján Petrenka (masér), Martin Hrnčír (technický vedúci)

 

Zdroj: futbalsfz.sk