Na úvod prípravy sedemgólové víťazstvo

2015-01-17 12:00:00

Michalovčania si poradili s Humenným 7:0, keď až šesť gólov zaznamenali v druhom polčase. Hetrikom sa zaskvel Michal Hamuľak.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce odštartovalo kolotoč prípravných zápasov hladkým sedemgólovým víťazstvom nad Humenným. V zemplínskom derby na domácej pôde zdolal líder DOXXbet ligy skupiny Východ svojho súpera, ktorý hráva o jednu súťaž nižšie, jednoznačne 7:0 (1:0). Tréner František Šturma dal príležitosť takmer všetkým hráčom, ktorých má v kádri, chýbal mu jedine Jakub Grič, ktorý má reprezentačné povinnosti.

Prvá zápasová previerka Michalovčanov v tomto kalendárnom roku sa niesla jasne v ich réžii, hoci v úvodnom dejstve nebol rozdiel medzi mužstvami až taký markantný. Podľa predpokladov mal druholigista kombinačne jasne navrch, hralo sa prevažne na humenskej polovici ihriska. Blízko k otváraciemu gólu bol po rohu novic Chovanec, ale hlavou bránu minul, potom sa nepresadil ani Morlacchi, ktorý vystrelil vedľa. Až v 25. minúte sa domáci prvýkrát radovali, po zaváhaní obrancu ŠK Futura sa lopty zmocnil Calvo a presnou strelou k žrdi prekonal Juščíka. O pár minút nato ten istý hráč takmer skóroval aj druhý raz, jeho technická strela však tesne minula šibenicu.


Po zmene strán už hostia fyzicky odpadli a domáci mali drvivú prevahu. Už v 49. minúte sa po obrovskej hrúbke gólmana presadil navrátilec Hamuľak, ktorý o dve minúty nato zužitkoval aj Koscelníkovu prihrávku a upravil na 3:0. Krátko pred uplynutím hodiny hry Regáli vystrelil z ľavej strany, Juščík loptu iba vyrazil pred seba a dobiehajúci Kunca ju poslal do siete. V 65. minúte skóroval aj Caballero a zvýšil tak už na 5:0. O čosi neskôr sa po Kuncovej prihrávke nemýlil Hamuľak, čím proti svojmu materskému tímu zavŕšil hetrik. Posledné slovo duelu patrilo Kuncovi, ktorý po individuálnej akcii obišiel aj humenského gólmana a strelil siedmy michalovský gól.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Futura Humenné 7:0 (1:0)

Góly: 25. Calvo, 49., 51. a 79. M. Hamuľak, 58. a 87. D. Kunca, 65. Caballero

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Perez (46. Podhorin), Michal Gallo (46. Caballero), Gajič, Streňo (46. M. Regáli) - L. Tóth (46. M. Koscelník), Morlacchi (46. Bayón), Calvo (46. Turík), Muziciuc (80. Perez) - A. Leško (46. D. Kunca), T. Chovanec (46. M. Hamuľak)

ŠK FUTURA: Juščík - Kuznetsov (60. M. Friga), Pet. Šuľak, M. Babin (46. Šaro), C. Vasiľ - Porvazník (46. J. Čišovský), Mihok (60. Šatník), Jakubčo, P. Petričko (60. Karabin) - V. Voroňák (60. Mikula), Vyshnevskyi (46. D. Legdan)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú michalovskí futbalisti v sobotu 24. januára o 14. hodine na domácej pôde proti prvoligovému MFK Košice.