O víťazstvo sme prišli štyri minúty pred koncom

2016-04-19 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. Michalovčania doma stratili ďalšie body, s Dunajskou Stredou iba remizovali, čo využila Skalica, ktorá vyhrala.

Michalovskí futbalisti opäť nevyhrali a svoju sériu bez plného bodového zisku natiahli už na sedem zápasov. Nováčik Fortuna ligy opäť nedokázal využiť domáce prostredie na víťazstvo, keď s Dunajskou Stredou iba remizoval 1:1 (1:0). Zaváhanie žlto-modrých využila Skalica, ktorá "doma" v Senici zdolala Zlaté Moravce gólom z 93. minúty a bodovo sa na MFK Zemplín dotiahla.

Začalo sa svižne, už v 3. minúte po centri Stephensa z dobrej pozície Horváth prekopol domácu bránu. Potom však prebrali na svoje kopačky iniciatívu Zemplínčania. V 5. minúte zahrával priamy kop Danko a po odrazenej lopte tečoval Sedlákovu strelu do žrde hlavou Hamuľak. O päť minút nato Hamuľakova krížna strela išla tesne vedľa a v 15. minúte po centri Pereza hlavičku Podhorina vyrazil Tujvel na rohový kop, po ktorom spoza šestnástky vypálil Serečin, ale hosťujúci gólman bol pripravený. Po dvadsiatich minútach hry sa o slovo prihlásila aj Dunajská Streda, Stephensove nožničky však išli vedľa brány. Potom Kelemen vyrazil Pačindov strelecký pokus. V 33. minúte zachytil rozohrávku stopérov DAC Serečin, ktorý sa rútil na Tujvelovu bránu, ale gólman jeho strelu vytlačil na roh. Následne si Tujvel poradil aj so Sedlákovým volejom. Ešte pred odchodom do kabín sa však domáci dočkali. V poslednej minúte zahral Kelemen priamy kop z polovice ihriska, kde hlavičkoval Morlacchi a loptu do siete na dvakrát dotlačil Hamuľak - 1:0.


Po zmene strán sa hostia prebudili, v zostave urobili jednu zmenu, keď Egriho vystriedal Kwin, a s pribúdajúcimi minútami pridávali na aktivite. Avšak desať minút po polčase mohli inkasovať aj druhýkrát, Serečin však pravačkou vystrelil krížne tesne vedľa. V 70. minúte mal dobrú príležitosť na vyrovnanie Polievka, ktorého pokus však za Kelemenov chrbát neprešiel. Vzápätí na opačnej strane zakončoval Koscelník, Tujvel bol na mieste. Štvrťhodinu pred koncom si Kelemen poradil s pätičkou Polievku. Žlto-modrí bránili najtesnejšie vedenie zubami-nechtami, Dunajskostredčania išli za vyrovnaním a dočkali sa ho štyri minúty pred naplnením riadneho hracieho času. Do šestnástky odcentroval z pravej strany Živkovič, lopty sa zmocnil striedajúci Černák, rodák z neďalekého Trebišova, a zblízka prekonal Kelemena - 1:1. Vo zvyšných minútach si už ani jedno z tímov nevypracovalo žiadnu šancu, a tak sa rozišli zmierlivo.


MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (1:0)

Góly: 45. M. Hamuľak - 86. R. Černák

ŽK: 44. Morlacchi - 44. B. Ľupták, 77. Pačinda, 83. Živkovič

Rozhodovali: Marhefka - Balko, Bednár, 2285 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Podhorin, Morlacchi, Šimčák - Grič - F. Serečin, T. Sedlák, S. Danko, M. Koscelník - M. Hamuľak (83. Votinov)

FC DAC 1904: Tujvel - Živkovič, Ljubičič, D. Egri (46. Kwin), Pambou - Huk - Pačinda, B. Ľupták, V. Horváth (76. R. Černák), Polievka - Stephens (62. Štepanovský)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 23. apríla o 19.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (29. kolo)

Sobota 30. apríla o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (30. kolo)

Sobota 7. mája o 19.00 hod.: Trnava - Michalovce (31. kolo)