Jasnou výhrou dali zabudnúť na prehru v Gemeri

2014-08-30 12:00:00

Michalovčania dnes hrajú o prvé miesto so Zvolenom, ktorý je pre nich veľkou neznámou. Regáli chce konečne skórovať aj doma.

Stredajším jednoznačným víťazstvom na pôde Štrby v dohrávanom stretnutí 2. kola Slovnaft Cupu sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce výborne naladili na dnešný súboj o vedúcu priečku vo východnej skupine DOXXbet ligy so Zvolenom (o 19.30 hod.). Postupom do ďalšej fázy tejto pohárovej súťaže potešili aj svojich fanúšikov, ktorí sa môžu tešiť nato, že k Laborcu pricestuje atraktívny súper z najvyššej súťaže – ŽP Šport Podbrezová (hrať sa bude 23. septembra).

Pohár padol vhod

Pod Tatrami zvíťazili „šturmovci“ presvedčivo 5:0 aj napriek tomu, že nenastúpili v najsilnejšej zostave, príležitosť dostali aj tí hráči, ktorí nastupujú pomenej. „Tento zápas nám padol vhod, aspoň sme zabudli na prehru v Rimavskej Sobote a do dnešného duelu pôjdeme s čistou hlavou. Aj keď sa hralo na podmočenom teréne, tak to bola dobrá príprava na Zvolen. Nemohli sme veľmi hrať svoju kombinačnú hru, keďže na ihrisku stála voda, preto sme museli viac bojovať a hrať agresívne. Do polčasu sa nám podarilo dať dva góly, v druhom dejstve súper už nekládol žiadny odpor a pridali sme aj ďalšie tri. Verím, že súbojom v Štrbe sme odštartovali novú sériu bez prehry,“ vrátil sa k stredajšiemu meraniu síl útočník MFK Zemplín Martin Regáli, ktorý pod Tatrami raz skóroval, no okrem toho prihral aj na dva góly. Okrem neho sa presadili aj Erik Streňo, a to dokonca trikrát, i Hector Tubonemi.

Pozná iba Jenča

Dnes sa musia hráči MFK Zemplín preladiť späť na druholigovú strunu, po dvoch týždňoch ich doma čaká ďalší silný súper, tentoraz MFK Lokomotíva Zvolen. Klub ešte vlani pôsobil v piatej najvyššej súťaži, vďaka fúzii s Ružinou, víťazom tretej ligy Východ, sa po šestnástich rokoch vrátil do druhej ligy. „Ani veľmi nevieme, čo nás čaká, ja vo zvolenskom kádri poznám jedine brankára Tomáša Jenča, ktorý ešte pred rokom pôsobil u nás. Avšak bol zranený, preto je otázne, či bude chytať,“ hovoril M. Regáli, podľa ktorého musí mužstvo oproti minulému ligovému zápasu v Gemeri zlepšiť efektivitu. „V Rimavskej Sobote sme si vypracovali veľa šancí na skórovanie, ale nevyužili sme ich. Dnes si musíme dať na koncovke záležať oveľa viac,“ pokračoval. Prešovský rodák strelil v tejto sezóne zatiaľ dva góly, jeden v Prešove, druhý v Štrbe. Presadí sa konečne aj pred vlastnými fanúšikmi? „Viac mi to padá vonku, ale pevne verím, že konečne sa chytím a gólom pomôžem aj doma.“ 

Zdroj: denník Korzár