V Štrbe na druhý pokus vyzvú Michalovce

2014-08-27 12:00:00

V pôvodnom termíme sa pod Tatrami neodohralo stretnutie kvôli nespôsobilej hracej ploche, dohrávka je na programe dnes.

Pokus číslo dva majú dnes futbalisti Štrby a Michaloviec na to, aby odohrali stretnutie 2. kola Slovenského pohára. Pred dvoma týždňami im plány narušil dážď, ktorý zmaril plánovaný termín a duel tak musel byť preložený. Hoci predpoveď počasia pod Vysokými Tatrami neveští ani na dnešný deň nič dobré, verme, že tentoraz si už diváci vychutnajú tento atraktívny súboj. Na papieri má tento zápas jasného favorita. MFK Zemplín Michalovce patrí medzi popredné celky druhej ligy Východ, ŠK Štrba pôsobí v štvrtej lige Sever, kde sa momentálne pohybuje v strede tabuľky.

Vo Finticiach si vylepšili náladu

V nedeľu si zverenci trénera Milana Saba vylepšili náladu vo Finticiach, kde po víťazstve 3:2 získali do tabuľky cenné tri body. Do vedenia išli po polhodine hry, keď sa presadil Michal Mlynár. V samom závere prvého polčasu, v 45. minúte, však domáci Michal Horoščák vyrovnal. Aj po zmene strán malo stretnutie zaujímavý priebeh. V 64. minúte získali Fintice náskok, keď skóroval Adam Bujnovský, no už o minútu na to Maroš Miženko vyrovnal. O víťazstve hostí rozhodol v 73. minúte Marián Macko. „Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, lebo sme potrebovali získať nejaké body. Hralo sa na ťažkom teréne, keďže v noci pršalo. Hoci sme sa ujali vedenia, v závere prvého polčasu sme dostali nesmierne lacný gól, po ktorom sme klesli do kolien. V druhom polčase sme zmobilizovali sily, zomkli sme sa a hoci sme prehrávali, dokázali sme výsledok otočiť. Bol to z našej strany maximálne bojovný, disciplinovaný výkon. Pri treťom góle sme mali aj trochu šťastia, keď centrovaná lopta Macka do šestnástky skončila v domácej sieti. Tri body majú pre nás cenu zlata, lebo nasledujúce dva zápasy odohráme opäť na ihriskách súperov,“ uviedol kouč Štrbanov Milan Sabo.

Na Michalovce sa tešia

V dnešnom pohárovom súboji s Michalovcami však zrejme do hry nezasiahnu všetci hráči. „Dvoch - troch hráčov asi budeme šetriť, lebo pre nás je dôležitejší nedeľňajší zápas v Starej Ľubovni. Pre pracovné povinnosti určite nenastúpi Gallovič, zdravotné problémy majú aj Sabo a Mlynár. Všetko sú to hráči zo základnej zostavy. Pre nás to bude nesmierne ťažký zápas. Keď sa hráči zomknú, môže to byť z našej strany slušný duel. Chlapci sa na súpera tešia, bude to pre nich sviatok. Michalovce hrajú o postup do prvej ligy, je tam viacero zahraničných, profesionálnych hráčov. Prioritou je, aby sa pred nedeľňajším súbojom nikto nezranil. Najradšej by som dal príležitosť všetkým hráčom, ale to nebude možné. Najdôležitejší je zdravotný stav,“ dodal Milan Sabo.

Zdroj: denník Korzár