Debakel starších dorastencov na vlastnej pôde

2014-08-14 12:00:00

V prvom tohtosezónnom súboji prehrali Michalovčania vysoko 1:5, hladkú porážku im pripravili Trnavčania.

Starším dorastencom MFK Zemplín Michalovce vstup do nového majstrovského ročníka nevyšiel. Na ihrisku v Topoľanoch podľahli trnavskému Spartaku hladko 1:5 (1:1). Zverenci lodivoda Alberta Rusnáka mali pôvodne odštartovať sezónu súbojom v Nitre, ale ten bol preložený až na októbrový termín.

Dlho to na michalovský debakel vôbec nevyzeralo. V prvom polčase sa hral vyrovnaný futbal a po štvrťhodine hry sa domáci ujali vedenia, keď strelu Tótha dorazil do trnavskej brány Vajs - 1:0. O sedem minút bolo vyrovnané, Slávik povedľa vybiehajúceho Holienčina rozvlnil sieť. Vrece s gólmi sa roztrhlo v druhom polčase, na smolu Zemplínčanov padli všetky do ich brány. Duel sa však mohol vyvíjať inak, keby po prihrávke Straku lepšie zasiahol loptu v dobrej pozícii Vajs alebo odpískal rozhodca pokutový kop za faul na toho istého hráča. Trnava sa ujala vedenia v 53. minúte, keď po prihrávke z ľavej strany skóroval Bakuš. Tretí gól pridal po zle rozohranom rohovom kope Straku z rýchleho brejku Duračka v 65. minúte, štvrtý o pár sekúnd nato po ďalšom zaváhaní defenzívy domácich Slávik. V 76. minúte sa Spartak radoval aj po piatykrát, po rohu sa presadil Juhás - 1:5. V záverečných minútach sa ešte začervenalo pred očami Michalovčana Andrejka, ktorý v priebehu niekoľkých sekúnd inkasoval dve žlté karty a musel predčasne pod sprchy. Trnava však krátku presilovku nevyužila, a tak domáci zaknihovali štvorgólovú porážku.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 1:5 (1:1)

Góly: 15. Vajs - 22. a 66. L. Slávik, 53. Bakuš, 65. Duračka, 76. B. Juhás

ČK: 80. J. Andrejko (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - Mikovčík, M. Kolesár, A. Kuľha, J. Vaško - Sarik (66. Havrila), Ilinjo, Vajs - J. Andrejko, L. Tóth, J. Straka (81. Chimaľ)

Najbližšie stretnutie odohrajú Michalovčania v utorok 26. augusta o 16. hodine na pôde Podbrezovej.