Michalovčania nadelili Prešovu štyri góly

2014-08-11 12:00:00

Zemplínčania stále ťahajú od nástupu trénera Františka Šturmu víťaznú sériu. V tomto súťažnom ročníku sa predstavili po prvý raz vonku, ale ani to ich nepribrzdilo, dokonca ani skutočnosť, že boli hosťami Tatrana Prešov, ktorý by mal patriť tiež medzi primášov zápolení.

Hostia predviedli dokonalý obrat v meraní síl, ktoré sa pre nich začalo vyvíjať vskutku „demolačne“, ale napokon  zelenobielych totálne znehybnili. Domácim dvojgólový náskok zabehol v hrdle a tak sa „rozkašľali“, že to už potom až do konca nerozdýchali. Pritom prvých dvadsať minút, ale najmä úvodná štvrťhodina, nenaznačovali, že by sa celok, ktorý viedol dvojgólovým náskokom, mal vykoľajiť. Hostia boli v tejto pasáži bezradní a rozhádzaní. „Náš vstup bol veľmi zlý a urobili sme hrubé chyby, z čoho rezultovali inkasované góly. Súper sa zaslúžene ujal vedenia. I napriek tomu sme ani za tohto stavu nespanikárili a chceli sme predvádzať hru, ktorú sme si vytýčili. Kombinačný futbal s prihrávkami po zemi sa nám vyplatil. Prevzali sme iniciatívu a kontaktný gól do prestávky nám pomohol. Cez pauzu som chlapcom hovoril, aby necúvli a pracovali naďalej v rovnakom štýle, že sa nám to iste vyplatí. Som rád, že to zvládli a klobúk dolu – taký obrat z 0:2 na 4:2 je naozaj parádny, neskutočný,“ podotkol F. Šturma, ktorý sa aj verejne poďakoval zverencom za to, čo vyviedli Tatranu. Nuž, niečo podobné si fanúšik Prešova už dávno nepamätá, ale zrejme to nebude posledný raz, čo namiesto radosti sa vkradne do šatne smútok.

Iskra postupne zhasla

Šarišania ani zďaleka nepredstavujú tím, ktorý by po dosiahnutí podobného náskoku mohol hrať „údržbársky“, na pol plynu, a tak kontrolovať priebeh duelu. Tobôž nie proti Michalovčanom, ktorí sa ukázali na patričnej výške po každej stránke – kondičnej, pohybovej, taktickej a hlavne mentálnej. „Veľa sme  pracovali na psychológii počas letnej prípravy, lebo na jar mal tím obrovské ťažkosti ku koncu zápasov, keď viedol, ale potom prehrával. Preto sme sa od prvého dňa sústredili na slabiny v psychike a mentálnej vyspelosti, ktoré sme mienili odstraňovať. Musím povedať, že sa nám to vypláca,“ naznačil niečo zo zákulisia prípravy kormidelník Zemplínčanov. Naproti tomu iskra sa z radov hostiteľov postupne vytrácala, až celkom zhasla. „S výnimkou úvodných minút boli hostia lepší. Mal som taký pocit, že sme boli v súbojoch pozadu - ako druhí. Nám nevychádzalo s výnimkou prvých dvadsiatich minút nič. Navyše, keď sme chceli striedať, tak sa nám zranili dvaja hráči. Niekedy platí to, že ak chcete urobiť dva kroky dopredu, najprv treba spraviť krok dozadu. Treba sa z toho poučiť. Určite však  za stavu 2:0 prichodí nám hrať inak. Súper si počínal  podstatne lepšie a jeho víťazstvo je plne zaslúžené,“ pridal svoje postrehy domáci lodivod Stanislav Varga.

Zdroj: denník Korzár