Zemplínske derby opäť odohrajú pod reflektormi

2014-08-09 12:00:00

V Michalovciach sa predstavia Veľké Revištia, obaja súperi majú po prvých dvoch zápasoch na konte tri body.

Už zajtra sa na michalovskom futbalovom štadióne uskutoční prestížne zemplínske derby medzi domácou rezervou MFK Zemplín a Veľkými Revištiami, ktoré stále púta veľkú pozornosť medzi fanúšikmi z blízkeho okolia. Aj teraz môže na tribúny zavítať solídna návšteva, zvlášť keď sa súboj odohrá na michalovskom hlavnom ihrisku pod umelým osvetlením o 19.30 hod. Naposledy bol v derby úspešnejší celok od Laborca, kto sa bude tešiť zajtra?

Favorizuje domácich

Veľké Revištia nastúpia na derby povzbudené stredajším víťazstvom 1:0 nad Bardejovskou Novou Vsou, ktorým odčinili vysokú štvorgólovú prehru z úvodného duelu v Haniske. „Proti Bardejovčanom som bol spokojný s tým, že sme si vytvorili dosť gólových šancí, či už Chýrik, Paulovčák alebo Simčík, ale s finálnou fázou už menej, lebo také príležitosti by sme mali premieňať. Dá sa povedať, že aj s výkonom som bol celkom spokojný,“ skonštatoval tréner TJ Norbert Belán, ktorý sa zajtra vráti do prostredia, v ktorom strávil podstatnú časť svojej hráčskej kariéry. Proti B-mužstvu podľa neho musí jeho tím hrať organizovane. „Bolo by samovraždou pustiť sa s nimi do otvoreného boja, je to behavé mužstvo, technickí chlapci a sú favoritom stretnutia,“ dodal N. Belán.

Musia hrať rýchlo

Rezerva už tradične začala sezónu dvojzápasom na súperovej pôde, najprv v Bardejovskej Novej Vsi (vyhrala tam 2:0), potom v Lipanoch (prehrala 1:2). „Naši mladí hráči sa stále iba učia, zvykajú si na mužský futbal. Tešíme sa už na derby, zvykne sa hovoriť, že nemá favorita, a tak to bude aj teraz. Vieme, kde máme silné stránky, naším jednoznačným cieľom je zvíťaziť a pripísať si do tabuľky ďalšie tri body. Musíme hrať rýchlo a premieňať šance,“ prezradil kormidelník MFK Zemplín B Tomáš Kozár. Zemplínske derby sa pod reflektormi odohrá druhýkrát, premiérovo sa uskutočnilo v auguste 2012 a zrodila sa v ňom remíza 1:1.

Zdroj: denník Korzár