Navrátilec Kunca môže zajtra konečne nastúpiť

2014-08-08 12:00:00

Jeho anabáza v Podbrezovej sa skončila po dvoch zápasoch, chcel sa vrátiť domov. Verí, že v Prešove dostane príležitosť.

Bolo že to veľké prekvapenie, keď sa dva dni pred úvodným zápasom Michaloviec s Liptovským Mikulášom objavil na tréningu zemplínskeho mužstva Dominik Kunca, ktorý v lete odišiel na hosťovanie k nováčikovi prvej ligy do Podbrezovej. Na Horehroní sa však ohrial iba zhruba mesiac a zvolil návrat do materského klubu. V prvých dvoch dueloch zaň však ešte nastúpiť nemohol, keďže k zrušeniu hosťovania mohlo dôjsť až po mesiaci (a to mu začalo plynúť 7. júla). Teraz je však opäť hráčom MFK Zemplín a pripravený zajtra pomôcť tímu v derby na ihrisku Prešova.

Necítil sa tam dobre

D. Kunca nastúpil za ŽP Šport v úvodných dvoch súbojoch Fortuna ligy, na Slovane v základe, proti Myjave ako striedajúci hráč. Príležitosť však dostal, prečo sa teda vrátil späť na Zemplín? „Necítil som sa tam dobre. Bol som väčšinou zavretý na ubytovni, kde boli katastrofálne podmienky, nemal som na izbe televízor, sporák ani práčku. Nemal som tam ani kde vyjsť. A necítil som ani dôveru trénera Kentoša, ktorý som mnou rátal na post hrotového alebo podhrotového útočníka, ale ani raz ma tam nepostavil. Preto som usúdil, že lepšie bude vrátiť sa domov,“ vysvetlil 22-ročný zakončovateľ, ktorý o svojich úmysloch hneď oboznámil vedenie michalovského klubu. „Na spoločnom sedení mi povedali, že sa môžem kedykoľvek vrátiť, že dvere v klube mám vždy otvorené. Zachovali sa ku mne pekne, začo im aj touto cestou ďakujem.“

Musia sa zlepšiť

Tak sa rodák zo Strážskeho opätovne začal pripravovať s Michalovcami, ale hrať za nich nemohol. Preto úvodný domáci dvojzápas sledoval len z tribúny. „Bolo dobré, že sa vyhralo v oboch stretnutiach, ale hra nebola najlepšia. Povzbudiť do ďalších zápasov by mohlo chlapcov to, že o výhre nad Košicami B rozhodli v samom závere. Mužstvo je tu mladé a ešte potrebuje čas,“ hovoril D. Kunca, ktorý si je vedomý toho, že v zajtrajšom derby na prešovskom ihrisku výkon z predošlého súboja na body stačiť nebude. „Musíme zahrať oveľa lepšie, takticky sme to vzadu veľmi nezvládali, takisto aj v ofenzíve nám chýbal väčší pohyb. Verím však, že náš výkon sa v Prešove zlepší, veď ide o prestížne derby. A takisto dúfam, že dostanem v Šariši od trénera šancu,“ dodal útočník MFK Zemplín.

BUDE V ZÁKLADE?

Michalovský tím v úvodných dvoch zápasoch síce dvakrát vyhral, ale veľké rezervy mal v koncovke. Zatiaľ strelil tri góly, mohlo ich však byť aj o polovicu viac. Možno problémy pominú po Kuncovom príchode. Počíta s ním tréner František Šturma do základnej zostavy? „To neprezradím, aby to bolo pre Prešov prekvapenie. Som však veľmi rád, že je už k dispozícii, je to kvalitný hráč. Teší ma aj to, že po zranení začali naplno trénovať Podhorin so Šimčákom, takže konkurencia sa opäť zvýši,“ uviedol F. Šturma.

Zdroj: denník Korzár