Tesná výhra nad košickou rezervou

2014-08-02 12:00:00

Nad mužstvom z metropoly východu sme zvíťazili 2:1, hrdinom stretnutia sa stal dvojgólový strelec Vernon De Marco Morlacchi.

Druholigoví michalovskí futbalisti zvíťazili aj vo svojom druhom majstrovskom súboji v tejto sezóne, keď si na domácom ihrisku poradili s rezervou MFK Košice 2:1 (1:0).

Po týždni sa hráči MFK Zemplín opäť predstavili na vlastnej pôde, tentoraz mali dočinenia s nováčikom súťaže. A lepší úvod do zápasu si ani nemohli priať, pretože už v 3. minúte zahrávali pokutový kop nariadený za faul Hirjaka na Koscelníka. Z bieleho bodu sa nemýlil španielsky legionár Morlacchi a poslal Michalovce do vedenia 1:0. Po inkasovanom góle zvýšili hostia aktivitu a krátko po štvrťhodine hry po centri Pavúka hlavou tesne minul bránu Kubík. V 19. minúte vypálil z 20 metrov Streňo a gólman rezervy Pella vyškriabal loptu spod brvna. Potom sa dlhšie hralo iba medzi šestnástkami, až v 37. minúte odcentroval Gáll na Vancáka, ktorý ekvilibristicky zakončil vedľa domácej brány, a tak išli zverenci trénera Františka Šturmu do kabín s jednogólovým vedením.


Hneď po prestávke mohol domáci náskok zvýšiť Regáli, avšak zblízka v sklze bránu prekopol. V 53. minúte našiel Perez centrom Koscelníka, ktorého strelu z ľavej žrdi Pella vytesnil na roh. O štyri minúty nato opäť Koscelník vystrelil z uhla, košický gólman loptu iba vyrazil, ale žiadny domáci hráč ju nedorazil do brány. V 69. minúte mal veľkú šancu na skórovanie Grič, ale po prihrávke Streňa z výbornej pozície zakončil vedľa. Tak sa potvrdilo staré známe "nedáš-dostaneš", o dve minúte potom Dimun vyrovnal na 1:1. Vzápätí mohol vrátiť jednogólové vedenie Zemplínčanom Turík, avšak ten Pellu neprekonal. Hostia hrozili z nebezpečných brejkov, po jednom z nich prekonal Kiru Gáll, no jeho strelu vykopol z bránkovej čiary stopér Morlacchi. V záverečnej desaťminútovke Michalovce zatlačili súpera, tečovaná strela Leška išla nad, potom Gamkrelidzeho bombu vyrazil Pella. V 88. minúte sa domáci dočkali: z ľavej strany zahral trestný kop Bayón, loptu poslal na hlavu Morlacchiho, ktorý rozvlnil sieť - 2:1. V poslednej minúte riadnej hracej doby ešte mohol vyrovnať striedajúci Vansa, ale jeho tvrdú strelu vyrazil výborný Kira na rohový kop.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice B 2:1 (1:0)

Góly: 4. a 88. Morlacchi (prvý z 11 m) - 71. Dimun

ŽK: 15. Perez, 90. Streňo - 63. Vancák

Rozhodoval: Molitoris - 1 140 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Morlacchi, Rabiňák - Grič - M. Koscelník (79. A. Leško), S. Danko (46. Bayón), Turík, M. Regáli (62. Gamkrelidze) - Streňo

MFK B: Pella - Benetka, Jonec, Ndiaye, Hirjak - T. Kubík (57. Horodník), Dimun, Vancák, F. Pavúk (70. Jano) - Gáll (79. Vansa), Trebuňák

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 9. augusta o 16.30 hod.: Prešov - Michalovce (3. kolo)

Streda 13. augusta o 17.00 hod.: Štrba - Michalovce (2. kolo SP)

Sobota 16. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Bardejov (4. kolo)