Na úvod najtesnejšie víťazstvo nad Liptákmi

2014-07-26 12:00:00

Michalovčania porazili Liptovský Mikuláš 1:0, o jediný gól stretnutia sa postaral Martin Koscelník.

Futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce vstúpili do nového ročníka druhej najvyššej súťaže, ktorá sa hrá už pod názvom DOXXbet liga najtesnejším víťazstvom nad Liptovským Mikulášom. MFK Tatran zdolali gólom Martina Koscelníka 1:0.

Úvod do stretnutia mali lepší hostia, ktorí si už v prvej päťminútovke vypracovali dve veľmi dobré šance na skórovanie. Najprv v 2. minúte zneškodnil brankár Kira hlavičku Kostúrika a o chvíľu nato si poradil aj so zakončením Kuráka. Potom sa viac osmelili aj domáci a prvýkrát pohrozili v 11. minúte, keď nabezpečný center Turika smerujúci na hlavu Regáliho vyboxoval gólman Macík. Následne na druhej strane unikol po ľavej strane Kurák a vystrelil krížne iba tesne vedľa. V 16. minúte sa zrodil jediný gólový moment zápasu: na ľavej strane využil zaváhanie hosťujúcich obrancov a brankára Streňo, poslal loptu pred bránu, odkiaľ ju Liptáci nedokázali upratať do bezpečia a po skrumáži Koscelník rozvlnil sieť - 1:0. Vo zvyšnom priebehu prvého polčasu sa hral vyrovnaný futbal s minimom šancí, zaujal iba strelecký pokus Griča, s ktorým si poradil Macík.


Po zmene strán sa Mikulášania snažili vyrovnať, ale Michalovčania ich do žiadnych šancí nepúšťali. Práve domáci si vypracovali gólové tutovky, prvú v 53. minúte Regáli, ktorý z otočky vystrelil tesne vedľa ľavej žrde Macíkovej svätyne. O desať minút nato si na spätnú prihrávku Streňa nabehol Turik a jeho strelu po zemi zneškodnil gólman Tatrana. Do tretice sa nepodarilo pridať poisťujúci druhý gól ani Gričovi, ktorý sa v 80. minúte pekne preštrikoval až do hosťujúcej šestnástky a po jeho strele sa zatriasla konštrukcia brány! Štyri minúty pred koncom riadnej hracej doby sa po spolupráci dvoch striedajúcich hráčov Calva s Dankom zrodila ďalšia šanca Zemplínčanov, prvý menovaný "nabil" druhému a jeho jedovku z hranice pokutového územia s námahou vytlačil Macík na rohový kop. V samom závere sa ešte pokúšal o vyrovnanie Kucharčík, ale s jeho slabou strelou si poradil Kira.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (1:0)

Gól: 16. M. Koscelník

Rozhodoval: Sedlák - 1 025 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Morlacchi, Rabiňák - Grič - M. Koscelník (60. Gamkrelidze), Turík (70. S. Danko), Bayón (86. Calvo), M. Regáli - Streňo

MFK TATRAN: Macík - M. Pastva, I. Lišivka, Kucharčík, Mizerák (77. Čekan) - Kurák (81. Laco), Papaj, T. Staš, L. Jánošík (71. J. Chomistek) - Kostúrik, Válovčan

Najbližší program:

Sobota 2. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - MFK Košice B (2. kolo)

Sobota 9. augusta o 16.30 hod.: Prešov - Michalovce (3. kolo)

Streda 13. augusta o 17.00 hod.: Štrba - Michalovce (2. kolo SP)