S Moldavou nad Bodvou bezgólová remíza

2014-07-13 12:00:00

Michalovčania v príprave prvýkrát nezvíťazili, môžu byť radi aj za remízu, keďže súper nastrelil až štyri razy žrď.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce odohralo v nedeľu podvečer na ihrisku v Topoľanoch svoje štvrté prípravné stretnutie. Súperom im bol tím z rovnakej súťaže Moldava nad Bodvou, s ktorou sa napokon rozišli zmierlivo po bezgólovej remíze.

V horúcom slnečnom počasí sa hral bojovný futbal a už v 5. minúte po rohu rozohratom na krátko domáci Turik vystrelil z hranice šestnástky tesne nad. O päť minút nato pohrozili hostia, keď Radovanovič zakončil nastrelil pravú žrď Kirovej svätyne. Michalovčania mali navrch, ale cez prehustenú defenzívu hostí sa presadzovali veľmi ťažko. Moldavčania hrozili rýchlymi kontrami, po jednom z nich Carvalhovu strelu vytlačil Kira na brvno svojej brány. V 37. minúte Grič zakončil tesne nad Novákovu bránu a hneď nato po zaváhaní Kiru do tretice opečiatkoval domácu žrď A. Ribár. A aby toho nebolo málo, v 64. minúte sa zatriasla konštrukcia brány aj po strele Konya. V závere mohol rozhodnúť michalovský Leško, ale lopta z jeho hlavy tesne minula hosťujúcu svätyňu. V michalovských farbách sa predstavila aj jedna nová tvár, 25-ročný ľavý obranca Jiří Rabiňák, ktorý naposledy obliekal dres českého FC MAS Táborsko.


MFK Zemplín Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou 0:0

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez (62. L. Jacko), Podhorin, Morlacchi, Rabiňák (62. Lechman) - Grič - M. Koscelník (55. Gamkrelidze), Calvo (46. S. Danko), Turik (55. Micovčák), M. Regáli (62. A. Leško) - Streňo (46. Bayón)

FK BODVA: R. Novák - Kražel, Žebík, M. Petričko, P. Zajac - Konya (82. Šemrák), M. Dolutovský, A. Ribár, Radovanovič (64. D. Ribár), Konkoľ (30. F. Kiš) - I. Carvalho (75. Martin Lukáč)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v sobotu 19. júla o 17. hodine na ihrisku poľského Noweho Saczu. Súboj bude zároveň generálkou na úvodný duel druholigovej súťaže.