V príprave opäť výhra, tentoraz nad Lokomotívou

2014-07-05 12:00:00

Košický celok sme na domácom ihrisku porazili 2:1, keď o naše góly sa postarali Samuel Bayón a Martin Koscelník.

V sobotu dopoludnia nastúpili hráči A-mužstva MFK Zemplín Michalovce na svoj tretí prípravný súboj v tejto letnej prestávke. Tentoraz bol ich súperom jeden z druholigových nováčikov košická Lokomotíva, ktorú zverenci trénera Františka Šturmu porazili najtesnejším rozdielom 2:1 (1:1). Súboj sa hral v rámci 19. ročníka Memoriálu Štefana Nadzama.

Už v úvode súboja si Michalovčania vypracovali dve veľmi dobré príležitosti na skórovanie, najprv v 5. minúte zoči-voči brankárovi Giertlovi neuspel Regáli a o dve minúty nato na druhej strane tiež nevyzrel na košického gólmana navrátilec zo skúšky v Zlatých Moravciach Gamkrelidze. V 12. minúte udreli hostia, po rohovom kope Hloušeka vysoký Horváth zblízka hlavou rozvlnil sieť - 0:1. Zemplínčanom sa podarilo vyrovnať po polhodine hry: Streňo vybojoval pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Bayón. Do polčasu mohli domáci skóre aj otočiť, avšak v 37. minúte dobre mierenú technickú strelu Streňa vyrazil Giertl na roh. Po zmene strán došlo k viacerým striedaniam v oboch táboroch a jeden z nových hráčov na ihrisku Koscelník sa zapísal do streleckej listiny, keď využil hrúbku brankára Kovalíka a poľahky skóroval - 2:1. Potom ešte musel dvakrát po štandardkách zasahovať na opačnej strane gólman Kira a domáce víťazstvo mohli prikrášliť aj Micovčák či Tubonemi, ale ich pokusy v sieti neskončili. V michalovskom drese sa objavila aj jedna nová tvár, stopér Jovan Vujanič z Bosny a Hercegoviny.


MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 2:1 (1:1)

Góly: 30. Bayón (11 m), 66. M. Koscelník - 12. L. Horváth

MFK ZEMPLÍN: Raška (46. Kira) - Perez (60. L. Jacko), Michal Gallo (70. Micovčák), Podhorin (46. Vujanič), Lechman - Grič (46. Morlacchi) - Gamkrelidze (46. M. Koscelník), Bayón (46. Turik), Paulovčák (26. Calvo), M. Regáli (60. A. Leško) - Streňo (46. Tubonemi)

FC LOKOMOTÍVA: J. Giertl (60. J. Kovalík) - Kavka, Rentko, L. Horváth, Komjaty (80. Peták) - Sokol (46. R. Jurko), Kinský, M. Hloušek, Kolek (80. Pluščák), Fábry (28. Konkoľ) - Vilkovský (70. Sokol)

Najbližšie stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 12. júla o 17. hodine opäť na domácom ihrisku proti Moldave nad Bodvou (čas zápasu sa ešte môže zmeniť).