Michala Hamuľaka chceli piati zo Slovenska

2014-06-23 12:00:00

Najlepší druholigový strelec už niekoľko dní zarezáva v českom Liberci, tamojšie podmienky aj prostredie si zatiaľ pochvaľuje.

Od stredy je na 10-dňovej skúške v Slovane Liberec najlepší strelec uplynulej druholigovej sezóny Michal Hamuľak, tento útočník Michaloviec dal v 30 zápasoch úctyhodných 26 gólov. „Vyžiadal si ho nový tréner Liberca Samuel Slovák. Odohrá prípravné zápasy, po ktorých sa český klub rozhodne, či ho angažuje,“ povedal predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský. Zatiaľ nebola stanovená výška odstupného. „Okrem Liberca boli v hre o Hamuľaka kluby z Grécka, z II. tureckej ligy a päť tímov z najvyššej slovenskej súťaže.“ Šoltinského slová potvrdzujú, že o strelca je veľký záujem.

Urastený 23-ročný útočník si zatiaľ pochvaľuje pobyt pod Ještědom. „Všetko je v poriadku, sú tu výborné podmienky. Prišiel som do neznámeho prostredia, poznal som sa len s Lukášom Szabom,“ hlásil Michal Hamuľak. „Samozrejme, rozdiel medzi prípravou v Michalovciach a v Liberci je badateľný, ale zasa nie priepastný. Tréningy pod vedením dvojice Slovák - Valachovič sú silovejšie a rýchlejšie. Bolo len otázka času, kým som si na to zvykol, potom to už šlo ľahšie.“ Pre každého hráča je veľké plus, ak si ho do tímu, hoci len na skúšku, vyžiada samotný tréner. Michala takáto dôvera teší, ale na druhej strane ani to nepreceňuje a pozerá sa na skúšku reálne. „Tréningy sú jedna vec a zápasy druhá. Až v prípravných stretnutiach sa ukáže, ako som na tom. Zatiaľ by som nerád predbiehal a špekuloval. Musím sa ukázať v čo najlepšom svetle a potom sa uvidí,“ dodal Michal Hamuľak.

Zdroj: denník Šport