Starší žiaci U14 víťazmi nadstavbovej skupiny

2014-05-27 12:00:00

V priamom súboji o prvé miesto na domácom ihrisku zdolali žilinských rovesníkov po góloch Dzurja a Barana 2:0.

V nedeľu 25. mája odohrali starší žiaci MFK Zemplín Michalovce - kategórie U15 a U14 - svoje posledné majstrovské duely v tomto súťažnom ročníku Dôvera I. ligy. Prvýkrát sa tieto súťaže starších žiakov hrali po novom: po základnej časti nasledovala nadstavba, prvé štyri družstvá z východnej skupiny (v tej hrali aj Michalovčania) vytvorili skupinu s najlepším kvartetom zo stredu, ostatné tímy z východu a stredu hrali v druhej skupine. Oba celky MFK Zemplín postúpili do skupiny o 1. až 8. miesto, U15 z druhého miesta, U14 dokonca z prvého. V nadstavbe so silnými súpermi ako Žilina, Ružomberok, Prešov či Banská Bystrica sa nestratili a svoju silu ukázali predovšetkým hráči U14 vedené dvojicou lodivodov Vladimírom Morozom a Rudolfom Feňušom. Osud to zariadil tak, že v poslednom zápase sezóny odohrali priamy súboj o prvé miesto so Žilinčanmi, pričom iba víťazstvo im zaručovalo nadstavbové prvenstvo.

Súboj o prvú priečku sa hral v Topoľanoch. V horúcom počasí videli diváci vyrovnaný futbal s lepším úvodom pre domáci tím, ktorý už v 7. minúte strelil prvý gól, keď sa po rohovom kope hlavou presadil Marián Dzurjo. Ten mohol potom pridať aj druhý presný zásah, avšak v čistej šanci zakončil iba do brankára. Michalovčanom sa v 29. minúte podarilo vsietiť aj dôležitý druhý gól, ktorý zaznamenal z pokutového kopu Matúš Baran. Žlto-modrí si už po zmene strán ukontrolovali vedenie a víťazstvo nielen v tomto stretnutí, ale aj v celej nadstavbe, si nenechali vziať. Michalovčania sa tak stali neoficiálnymi majstrami východného a stredného Slovenska, pretože na rozdiel od družstiev U15 už nebudú hrať finálový turnaj o majstra SR. 

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 2:0 (2:0)

Góly: 7. Marián Dzurjo, 29. Matúš Baran

MFK ZEMPLÍN: M. Gutič - Pandoščák, Sidor, Jakubov, Trusa (62. Drahokoupil), Vojtko, K. Marcin, Begala (57. Sočuvka), M. Baran (68. Hospodár), Marián Dzurjo, P. Košuda (66. D. Ľoch)

Konečná tabuľka nadstavby stred/východ: