Ďalší triumf rezervy, poskočila na piate miesto

2014-05-27 12:00:00

O výhre nad Svidníkom rozhodli Michalovčania už v prvom polčase, kedy súperovi nastrieľali tri góly.

Netradične pod umelým osvetlením nastúpila na svoj ďalší domáci zápas štvrtoligová rezerva MFK Zemplín Michalovce, ktorá privítala súpera zo Svidníka. Posledné mužstvo tabuľky síce podalo sympatický výkon, ale bodovať sa mu nepodarilo. Zemplínčania vyhrali hladko 5:2 (3:0) a po treťom plnom bodovom zisku v rade poskočili v tabuľke už na piatu priečku.

Rýchly proces

O osude stretnutia bolo rozhodnuté už po prvom polčase, kedy si domáci hráči vypracovali trojgólové vedenie. „V úvode to však bol náročný zápas, lebo súper prišiel iba brániť a hral celkom kompaktne. Keď sme mu však strelili prvý gól, tak sa rozsypal, a my sme pridali do prestávky ešte druhý a tretí. Potom sa to už viac-menej dohrávalo,“ rozhovoril sa autor úvodných dvoch gólov Michaloviec Martin Regáli, ktorý pokračoval: „Za jasného stavu sme si už dávali pozor hlavne na to, aby sme sa nezranili, lebo v tejto súťaži je to často aj o zdraví, keďže súperi niekedy chodia do súbojov nevyberavo. Sme radi, že nikomu sa nič nestalo a zvíťazili sme, lebo chceme si vybojovať postup do tretej ligy.“

Dva góly stačia

Po zmene strán pod dojmom trojgólového náskoku „béčko“ MFK Zemplín poľavilo v aktivite, ale dokázalo ešte streliť dva góly, avšak rovnaký počet aj inkasovalo. Ak by mali strelci presnejšiu mušku, mohol byť výsledok ešte divokejší. „V štvrtej lige nie je až toľko taktiky, preto padá v zápasoch viac gólov. Aj ja som mal na kopačke ešte ďalšie, ale hetrik sa mi už zaznamenať nepodarilo. Nevadí, aj dva presné zásahy stačia,“ skonštatoval rodák z Prešova. Pred Michalovčanmi sú záverečné tri súboje tohto súťažného ročníka a žlto-modrých už chýba k naplneniu postupového sna iba máličko. „Som presvedčený, že miestenku v novovytvorenej tretej lige si vybojujeme. Máme to rozohrané veľmi dobre, verím, že už to z rúk nepustíme,“ uzavrel debatu 20-ročný zakončovateľ.

Zdroj: denník Korzár