Michalovský Iniesta musí nútene pauzovať

2016-04-07 12:00:00

Lukič má zlomený malíček na nohe, zranenie si privodil ešte v zápase proti Skalici.

Prvoligový nováčik z Michaloviec musí oželieť služby svojho najlepšieho jarného zakončovateľa. Trojgólový strelec Nikola Lukič pauzuje od reprezentačnej prestávky a s istotou nenastúpi ani v šesťbodovom zápase proti Zlatým Moravciam, ktoré Zemplínčania privítajú na svojom trávniku už o dva dni.

V Nemecku nič nezistili

Srbský tvorca hry má od duelu so Skalicou, ktorý sa hral na senickom ihrisku, zlomený malíček na ľavej nohe. Dôležitý súboj o záchranu ani nedohral, keď išiel dole v nadstavenom čase, ale nie kvôli zraneniu. „Striedanie s jeho zranením vôbec nesúviselo, dokonca ani on sám netuší, kedy sa mu to prihodilo. Noha mu opuchla až cestou zo zápasu,“ prezradil nám tréner MFK Zemplín Stanislav Griga. Keďže vo Fortuna lige začínala reprezentačná prestávka, Lukič zo Senice cestoval do Nemecka, odkiaľ pochádza jeho manželka, a tam išiel na röntgen. „Po troch sa vrátil so snímkou, ktorá nič neukázala. Ďalšie röntgenové vyšetrenie absolvoval aj u nás, ale ani to žiadnu zlomeninu neodhalilo. Až magnetická rezonancia,“ pokračoval michalovský kormidelník.

O týždeň na kontrolu

Odvtedy má jedna zo zimných posíl jediného východoslovenského zástupcu v najvyššej súťaži, ktorého kamaráti prezývajú Iniesta, nohu zafixovanú tejpovacou páskou a lekári mu odporučili úplný pokoj. Vynechal aj posledný zápas v Podbrezovej, určite nenastúpi ani proti Zlatým Moravciam. „Takéto zranenie si vyžaduje mesačnú liečbu, Nikola aktuálne pauzuje tretí týždeň. Na budúci má ísť na kontrolu, a keď bude všetko v poriadku, môže začať trénovať,“ dodal Griga, ktorého výpadok kreatívneho stredopoliara zo zostavy rozhodne nepotešil. Našťastie späť je Stanislav Danko, ktorý hráva na rovnakej pozícii ako rodák z Belehradu. Okrem Lukiča nie je v tréningovom procese nováčika stále ani stopér Akaki Khubutia, ktorý má problémy so slabinami, svalové zranenie trápi Lukáša Tótha a choroba skolila Filipa Serečina.

Zdroj: korzar.sk