MFK Zemplín doma prekvapujúco zaváhal

2014-04-05 12:00:00

Liptovskému Mikulášu podľahol 0:1, keď gól z kopačky Branislava Hanzeľa inkasoval v poslednej minúte zápasu.

Michalovské A-mužstvo neuspelo v sobotňajšom domácom stretnutí 25. kola druhej ligy s Liptovským Mikulášom, ktorému podľahlo najtesnejším rozdielom 0:1 (0:0). Zaknihovalo tak prvú porážku na vlastnej pôde v tejto sezóne.

Už v 2. minúte súboja vyskúšal pozornosť Šavola Bayón, ale hosťujúci gólman si s jeho strelou poradil. Po štvrťhodine hry to na opačnej strane skúšal aj Hanzeľ, no po zemi vystrelil vedľa. V 19. minúte Janočko odcentroval na Bayóna, ktorý vystrelil iba do pripraveného Šavola. Potom to skúšali aj Gamkrelidze, Danko a Janočko, ale nenamierili medzi tri žrde. Veľkú šancu otvoriť skóre mal v 34. minúte Caballero, po rohu Janiča však zakončil tesne vedľa. V úplnom závere úvodného dejstva hry mohlo udrieť na opačnej strane, Kubenovu hlavičku bravúrne vytlačil na roh Raška.


Po zmene strán sa ako prvý pokúšal do streleckej listiny zapísať Bayón, Šavol však bol proti. V 52. minúte z dobrej pozície hosťujúci Staš zakončil nepresne. Liptáci boli v druhom polčase nebezpečnejší ako v tom prvom, domáci sa nevedeli dostať do gólových príležitostí. Zhruba desať minút po svojom príchode na ihrisko dostal Kunca výbornú prihrávku za obranu Tatrana, predral sa až pred Šavola, kde po súboji s Kucharčíkom spadol, ale rozhodca pokutový kop neodpískal. V 70. minúte po Regáliho prihrávke vystrelil z hranice šestnástky Bayón len tesne vedľa hosťujúcej brány. O osem minút nato opäť nebezpečne pohrozili hostia, po Chomistekovej prihrávke Hanzeľa v čistej šanci vychytal Raška. Keď sa už zdalo, že zápas sa skončí bezgólovou remízou, vyzvŕtal na ľavej strane domácich obrancov Matič, odcentroval presne na hlavu Hanzeľa, najlepšieho hráča duelu, ktorý zariadil, že všetky body poputujú prekvapujúco k outsiderovi stretnutia - 0:1...


MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0)

Gól: 90. B. Hanzeľ

ŽK: 81. Šimčák - 6. M. Pastva, 25. B. Hanzeľ

Rozhodoval: Ježík - 1 280 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Podhorin, Michal Gallo, Caballero, Šimčák - S. Danko, V. Janočko (58. D. Kunca), L. Janič - Gamkrelidze (82. Čapek), M. Hamuľak (46. M. Regáli), Bayón

MFK TATRAN: Šavol – M. Hubočan, Kubena, Kucharčík, P. Moravčík - L. Jánošík (87. Balluch), M. Pastva, M. Latiak, G. Matič, T. Staš (68. Chomistek) - B. Hanzeľ (90+. Revaj)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 13. apríla o 15.30 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (26. kolo)

Sobota 19. apríla o 19.30 hod.: Michalovce - Prešov (27. kolo)

Sobota 26. apríla o 16.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (28. kolo)