V Michalovciach súboj druhého s posledným

2014-04-05 12:00:00

Michalovce zabojujú o štvrtú výhru v rade, dnes hostia posledný Liptovský Mikuláš.

Rozbehnutý tím michalovských futbalistov bude môcť dnes natiahnuť svoju sériu bez prehry už na sedem zápasov. Na vlastnej pôde (o 17.30 hod.) totiž privíta posledný celok tabuľky Liptovský Mikuláš, ktorý má o priepastných 34 bodov menej. MFK Zemplín sa však už viackrát s mužstvom Tatrana doma potrápil, naposledy v jeseni, keď ho zdolal najtesnejším rozdielom 1:0.

Práve súboje s celkami z dna tabuľky bývajú pre favoritov niekedy náročnejšie ako s tými, ktoré patria do ich výkonnostnej skupiny. A za pravdu dali aj v michalovskom tábore. „Takí súperi hrávajú zväčša defenzívne. Očakávam, že aj Liptáci budú hrať zo zabezpečenej obrany a na rýchle protiútoky. Nato sme už zvyknutí, keďže mužstvá tu často chodia s takou taktikou. Je iba na nás, aký si spravíme zápas, ideálne by bolo čím skôr dať gól, aby sme sa upokojili a aj súper trošku otvoril hru,“ uviedol obranca žlto-modrých Oliver Podhorin. Ten na margo L. Mikuláša, ktorý naposledy doma prekvapujúco zdolal Bardejov (2:1), poznamenal: „Je to bojovné mužstvo, pre ktoré je každý bod dobrý. Určite sa chce odlepiť z poslednej priečky a vyhnúť sa baráži, preto to ľahký duel dnes nebude.“

Zverenci lodivoda Ondreja Dudu majú ideálnu príležitosť natiahnuť svoju sériu bez straty bodu už na štyri zápasy, čo je veľká motivácia, lebo takúto víťaznú šnúru v tejto sezóne ešte nemali. „Pre nás je prvoradé nadviazať na predchádzajúce výkony a výsledky, o sériu až tak veľmi nejde. Naším cieľom sú iba tri body,“ tvrdil O. Podhorin. Ani o naháňaní Podbrezovej, na ktorú strácajú deväť bodov, v kabíne nie je reč. „My ideme od zápasu k zápasu a na tabuľku sa vôbec nepozeráme. Stále chceme uspieť v najbližšom stretnutí, výsledky železiarov nás nezaujímajú.“ Michalovského odchovanca  nám nedalo neopýtať sa, či je pripravený streliť Liptákom gól, lebo začína byť tradíciou, že ten hráč, ktorého oslovíme pred zápasom, sa v ňom zapíše aj do streleckej listiny. Danko rozvlnil sieť Šale, Hamuľak Dubnice a Gamkrelidze Rimavskej Soboty. „Dúfam, že to bude pokračovať, nebol by som proti. Už by bolo aj načase trafiť do čierneho, lebo naposledy som sa z gólu tešil ešte v prvom zápase s Dubnicou,“ usmieval sa 21-ročný stopér či krajný obranca. MFK Zemplín dnes nastúpi bez potrestaného Pereza, ale uzdravený už je Kunca a otázny je štart Smreka.

Zdroj: denník Korzár