Michalovčania v úvode jari vo výbornej forme

2014-04-01 12:00:00

Dosiahli tretie víťazstvo za sebou, tentoraz nezaváhali v Rimavskej Sobote, kde triumfovali 2:0.

Štyri zápasy, desať bodov. Takáto je doterajšia bilancia druholigových futbalistov MFK Zemplín Michalovce v jarnej časti súťaže. Tréner Ondrej Duda od príchodu k mužstvu ešte neprehral, v ostatnom stretnutí jeho zverenci triumfovali v Rimavskej Sobote 2:0 (1:0) a dosiahli už tretie víťazstvo v rade, vďaka ktorému si upevnili druhú priečku v tabuľke.

Ustáli úvody polčasov

Na horúcej pôde mužstva z Gemeru v minulosti michalovským hráčom ruže kvitnúť nezvykli, veď od postupu do druhej najvyššej súťaže tam dokázali vyhrať iba raz. Teraz pridali triumf číslo dva. „Diváci videli kvalitný zápas, ktorému nechýbalo nič. Domáci začali aktívne, my sme úvodnú štvrťhodinu zaspali. Našťastie sa nám podarilo ubrániť ich štandardkám, potom sme už vyrovnali hru a dali sme aj prvý gól, ktorý po peknej kombinácii so Samuelom Bayónom zaznamenal Georgii Gamkrelidze. Aj druhý polčas priniesol obdobný scenár, Soboťania na nás na začiatku vybehli, opäť zahrávali viacero štandardných situácií, ale opäť z nich nič nevyťažili. Potom som poslal na ihrisko Martina Regáliho, ktorý to viac oživil, a hneď si aj vypracoval gólovú šancu, ale svoj samostatný únik nepremenil. Následne unikol domácim zase, obrancovia ho faulovali a Michal Hamuľak z penalty spečatil naše víťazstvo, ktoré je zaslúžené,“ opísal stretnutie tréner MFK Zemplín Ondrej Duda.

Mrzia straty Španielov

Veľa však nechýbalo a mohol to byť úplne iný zápas, pretože už v 3. minúte rozvlnil domáci Peter Nilaš, ktorý bol mimochodom v zime v Michalovciach na skusoch, sieť za gólmanom Martinom Raškom. Našťastie pre hostí gól pre ofsajd neplatil. Zaujímavé je, že neskôr ešte rozhodcovia neuznali ďalšie dva góly. „Tiež kvôli postaveniu mimo hry, najprv nášmu Hamuľakovi, následne aj Nilašovi. Neviem posúdiť presne, či to boli ofsajdy, ale keď ich rozhodcovia odmávali, tak asi áno,“ hovoril O. Duda, ktorý bol po zisku troch bodov pochopiteľne spokojný. „Chlapcov musím pochváliť za bojovnosť aj hernú disciplínu. Aj striedajúci hráči odviedli dobrú robotu, všetci od prvého po posledného išli za víťazstvom. Mrzia ma iba dve veci – červená karta pre Marcosa Pereza i zranenie Joana Caballera.“ Zemplínčania vyhrali v tejto sezóne u súpera iba tretíkrát a sériu bez prehry tak natiahli už na šesť stretnutí. Výhra v Gemeri je výbornou pozvánkou na najbližší domáci zápas s Liptovským Mikulášom, kde by sa mohli tribúny opäť solídnejšie zaplniť. „V prvých domácich súbojoch v jari neboli návštevy vysoké, možno to bolo aj tým, že počasie ešte nebolo najideálnejšie. Pevne verím, že teraz si už ľudia cestu na štadión nájdu,“ uzavrel O. Duda.

Zdroj: denník Korzár