Na pôde lídra tesná prehra starších dorastencov

2016-04-02 12:00:00

V Nitre rozhodol jediný presný zásah, postaral sa oň domáci Marek Fábry. Zemplínčania s treťou prehrou v rade.

Menšia výsledková kríza postihla v tomto období starších dorastencov MFK Zemplín Michalovce, ktorí v sobotu zaznamenali tretiu porážku v rade. Po prehrách s Trenčínom (1:4) a VSS Košice (0:1) tentoraz ťahali za kratší koniec s neohrozeným lídrom tabuľky Nitrou, ktorej v súboji 18. kola Dôvera I. ligy U19 podľahli 0:1. Žlto-modrí však pod Zoborom nenastúpili v kompletnom zložení, kvôli zraneniu či chorobe chýbali trénerovi Albertovi Rusnákovi Adam Halagan, Martin Kolesár, Jakub Straka či Pavol Lehotský.

Tréner Albert Rusnák: "Bol to výborný dorastenecký zápas, bolo vidno, že hrá prvý tím proti tretiemu, teda družstvá zo špice tabuľky. Z môjho pohľadu sme my boli kombinačnejší a silnejší na lopte, avšak viac gólových šancí si vypracovali domáci. Snažili sme sa ustrážiť na pravej strane Matúša Kuníka, ktorý je veľmi dobre stavaný, a to sa nám aj podarilo. Šance boli na oboch stranách, ale do prestávky gól nepadol. Po zmene strán sme mali takú desaťminútovku, kedy sme mohli streliť gól, čo nám však nevyšlo. Postupne nám odchádzali sily, predsa len cestovali sme na zápas skoro ráno. Mrzí ma, že rozhodujúci gól sme inkasovali po štandardnej situácii. Vedeli sme, že domáci sú v tomto smere nebezpeční, lebo majú výškovú prevahu. Opäť sme neskórovali, už v druhom zápase v rade. Máme trošku problémy s koncovkou, hoci minulý týždeň sme na nej pracovali. Myslím si však, že sme zanechali dobrý dojem, diváci si prišli na svoje."

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 71. M. Fábry

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - Vojtovič, M. Janočko, Kimák, Masnica - M. Bednár - Fedyna (83. Poprik), P. Kolesár (76. Saxa) - D. Sopata (74. R. Lukáč), Bellás, Vajs

Zvyšné výsledky 18. kola a aktuálnu tabuľku Dôvera I. ligy U19 nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 9. apríla o 11.00 hod.: Michalovce - Senica (19. kolo)

Štvrtok 14. apríla o 14.00 hod.: Prešov - Michalovce (20. kolo)

Sobota 30. apríla o 11.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (21. kolo)