T. Kozár hodnotí jeseň mladšieho dorastu U16

2013-12-08 12:00:00

Táto kategória má za sebou premiérový polrok v najvyššej súťaži, v ktorej podávala kolísavé výkony.

S asistentom kormidelníka tímu mladších dorastencov MFK Zemplín Michalovce Tomášom Kozárom sme sa obzreli za jesennou časťou Dôvera I. ligy madších dorastencov U16, v ktorej obsadili deviatu priečku.

Ako hodnotíte jednotlivé formácie?

Brankári

"S brankárskym postom sme mali problém, lebo sme tam mali iba jediného gólmana Matúša Kočiša, ktorému chrbát kryli iba brankári zo žiackeho tímu U15. Kočiš však podával vyrovnané výkony, dalo sa na neho spoľahnúť. Takže s výkonmi brankára môžem byť spokojný."

Obrancovia

"S obrannou aj útočnou formáciou bol najväčší problém. Obrancov sme stále učili iba základné veci, veľa gólov sme dostali lacných, čo bolo dôsledkom toho, že ako som spomínal, chlapci prešli na nový systém. Chýbalo mi trošku viac agresivity aj dohrávanie súbojov."

Stredopoliari

"Záložná formácia podávali asi najvyrovnanejšie výkony, bol to taký motor družstva. Čakali sme síce od nej viac, ale stále sú to iba chlapci, takže nemôžeme od nich očakávať prehnane veľa. Na zálohu sa dalo najviac spoľahnúť."

Útočníci

"Väčšinou sme hrávali na jedného útočníka, ktorého dopĺňali krídla na čiare. Na hrote sme skúšali viacerých hráčov, stále sa to menilo, najviac tam asi svedčal Attila Horváth, ktorý najviac znesie tvrdú hru. Pre toho, kto nastúpil na tomto poste, to bolo ťažké pretože bol tam osamotený a musel zvádzať veľa osobných súbojov s obrancami súpera."

Ako ste spokojní s umiestnením?

"Ak by sme získali o štyri body viac, ktoré sme stratili doma s Banskou Bystricou a Prešovom, tak by tá spokojnosť o trošku väčšia. Ale zo súťaže nevypadáva nikto, takže nemusíme panikáriť, pod nami je ešte päť tímov. Keby sme mali aspoň dvadsať bodov, tak by som bol spokojný."

Najväčšie prednosti tímu?

"Snažili sme sa hrať kombinačný futbal, nie nakopávať lopty. Aj keď boli chlapci pod tlakom, tak sme im vštepovali, aby neodkopli loptu bezhlavo dopredu, ale konštruktívne ju rozohrali do priestoru. Chceli hrať futbal a to bolo pozitívom."

Na čom musíte popracovať?

"Práve na tom, čo som predtým spomínal, musíme ešte popracovať. To zakladanie útoku respektíve prechodovú fázu. Aby chlapci roztiahli ihrisko, obrancovia si odbehli do čiary. Je toho dosť, verím, že sa to naučia. A takisto musíme zlepšiť aj zakončenie."

S ktorým zápasom ste boli najviac spokojní?

"Bolo ich viac. Prvý domáci s Trnavou, v ktorom sme otočili nepriaznivé skóre. Zápas s Prešovom zase ukázal charakter hráčov, keď sa nepoložili ani za stavu 0:3 a dokázali vyrovnať. Sami vtedy zistili, že nato majú. Aj keď sme v Žiline prehrali 0:5, tak nebolo to zlé, domáci tréner za nami prišiel a povedal, že zápas pokojne mohol skončiť výsledkom 7:5. Aj na Slovane podali veľmi dobrý výkon, hoci sme tiež prehrali. Výborne sme zahrali aj v Bardejove."

Ktorý zápas vám vyšiel najmenej?

"V Trenčíne, kde sme prehrali 0:5. Taktiež slabo sme zahrali aj doma so Senicou, ktorej sme podľahli 0:2."

Ktorý hráč bol najväčšou oporou tímu?

"Najstabilnejšie výkony podával stredný záložník Peter Kolesár, takže možno on."