Martin Melník hodnotí jeseň starších žiakov U15

2013-12-04 12:00:00

Michalovčania prezimujú vo svojej súťaži na tretej priečke za druhým Bardejovom a vedúcim Prešovom, na ktorý strácajú 10 bodov.

S kormidelníkom tímu starších žiakov MFK Zemplín Michalovce Martinom Melníkom sme sa obzreli za jesennou časťou Dôvera I. ligy starších žiakov U15, v ktorej obsadili tretiu priečku.

Ako hodnotíte jednotlivé formácie?

Brankári

"S brankármi je vysoká spokojnosť, pretože inkasovali druhý najnižší počet gólov spomedzi všetkých družstiev, v štrnástich dueloch sme dostali iba desať gólov. Medzi troma žrďami sa striedala dvojica Dávid Slávik a Tomáš Dráb."

Obrancovia

"V obrane podávali všetci spoľahlivé výkony, najvyrovnanejšie mal Patrik Novák, ktorý je dokonca o rok mladší. Je reprezentantom východoslovenského regiónu a veľkým prísľubom nášho klubu. Dobre hrávali Daniel Lašík a Miroslav Manduľák, ten k nám prišiel v lete z Vranova nad Topľou, takže sa musel adaptovať, preto v úvode to nebolo najlepšie, ale v závere už áno. Stabilne nastupoval aj Peter Vojtovič. Ostatní, ktorí nastupovali, tak si tiež svoje miesto zastali."

Stredopoliari

"Gro tej roboty bolo na pleciach Slavomíra Hospodára, pred koncom súťaže sme do družstva zabudovali veľmi talentovaného Dominika Saxu, ktorý je tiež ako Novák ročník narodenia 2000. Bol platným členom tímu."

Útočníci

"V útoku sa striedali traja hráči. Samuel Matuščák mal dosť veľké problémy hlavne s kombinačnou hrou, Mikuláš Fedor k nám prišiel z Vranova nad Topľou, chvíľu mu trvalo, kým sa adaptoval. Marcel Ebský je veľmi snaživý, ale veľmi veľa chce, preto toho aj veľa pokazí. Celkovo je to mužstvo vývojaschopné."

Ako ste spokojní s umiestnením?

"Z vedenia klubu nie je tlak na umiestnenie. Prehrali sme iba dva zápasy, u vedúceho Prešova, kde to bol veľmi kvalitný duel, a v Stropkove. Toto stretnutie ma veľmi mrzelo, chlapci v ňom neukázali svoj potenciál, neviem, či to bolo podcenením alebo čím. Cieľom je umiestniť sa do štvrtého miesta, aby sme potom v nadstavbe hrali s najlepšími štyrmi zo stredoslovenského kraja, kde to už budú oveľa kvalitnejšie zápasy."

Najväčšie prednosti tímu?

"Nemáme niejakú výraznú osobnosť, čo môže byť trošku aj negatívom, skôr vládne taký kolektívny duch. Nespoliehame sa na jedného hráča, ktorý dá napríklad 25 gólov, ale každý je schopný streliť gól, každý je schopný brániť. Chlapci tvoria výbornú partiu."

Na čom musíte popracovať?

"Určite chceme zlepšiť ofenzívu. Klubová koncepcia je založená na tom, aby sme v zápasoch herne dominovali - vysoké držanie lopty, pohyb bez lopty, ukazovačka - aby sme nie my naháňali loptu, ale súper. To chlapcom ešte robí problémy. Takáto vízia je v celom klube."

S ktorým zápasom ste boli najviac spokojní?

"V Prešove. V prvom polčase nás síce súper zatlačil, bol kompaktnejší a rýchlejší, dal nám dva góly. Potom sme znížili a domáci sa začali strachovať o výsledok. Veľmi dobré zápasy boli aj s Košicami a Bardejovom."

Ktorý zápas vám vyšiel najmenej?

"Jednoznačne v Stropkove. Tam sme sklamali. Chlapci mysleli, že to pôjde samo. Domáci bojovali, hralo sa na hlavnom ihrisku, trošku bola aj rosa, takže nebáli sa šmyknúť, urobiť faul. Ten jediný zápas v jeseni nám vyslovene nevyšiel. Dúfam, že tie body nám nebudú chýbať. V Tom zápase nebolo koho pochváliť, hrali sme v ňom zle."

Ktorý hráč bol najväčšou oporou tímu?

"Najviac ma prekvapil stopér Patrik Novák, ktorý je, ako som už spomínal, o rok mladší, no vôbec nie je vidieť vekový rozdiel. Fyzicky je veľmi dobre pripravený, je to urastený chlapec. Hrá s veľkou rozvahou a ja mu prajem, aby mu to vydržalo, lebo pred sebou má veľkú budúcnosť."