Vo výbornom dueli tesná výhra MFK Zemplín

2013-11-23 12:00:00

Michalovčania vrátili Bardejovu prehru z prvého stretnutia, doma vyhrali 2:1 a vrátili sa späť na druhú priečku tabuľky.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce v poslednom domácom majstrovskom stretnutí v tomto kalendárnom roku zvíťazili v šlágri 19. kola nad Partizánom Bardejov najtesnejším rozdielom 2:1 (0:0).

Kto napriek chladnému počasiu zavítal na michalovský štadión, neoľutoval. Vo východniarskom derby sa hral výborný futbal, aký niekedy nevidieť ani v najvyššej súťaži. Domáci sa mohli ujať vedenia už v 6. minúte, keď Božok spätne prihral Kovaľovi, ktorého strelu z 10 metrov však vyrazil brankár Čikoš-Pavličko. Krátko nato to na druhej strane skúšal L. Zápotoka, ale s jeho strelou z hranice šestnástky si bez väčších problémov poradil Raška. V 18. minúte z uhla vystrelil do bočnej siete Kovaľ a o šesť minút nato strieľaný center Kuncu skončil na brvne bardejovskej svätyne. V 31. minúte mal tretiu veľkú šancu na skórovanie Kovaľ, ktorého strelu po Božokovej prihrávke vyškriabal spod brvna výborný Čikoš-Pavličko. Smoliar Kovaľ neuspel ani v 42. minúte, keď ho uvoľnil Kunca, podarilo sa mu obísť aj brankára, ale opustenú svätyňu Partizána netrafil. V prvom polčase tak diváci gól nevideli.


Po zmene strán mužstvá tempo ešte vystupňovali, predovšetkým domáci hráči, ktorí sa usadili na polovici hostí. V 49. minúte sa k odrazenej lopte dostal Morlacchi, zo šestnástky krásne vystrelil a Čikoš-Pavličko predviedol ďalší skvelý zákrok. O tri minúty nato podnikli Michalovčania rýchlu akciu, ktorú potiahol aktívny Božok, pekne prihral Kuncovi, ten poslal loptu pred bránu, Hamuľak však z prvej zakončil tesne vedľa. O pár minút potom sa do rýchleho protiútoku dostali Bardejovčania, po osi Dyjan De Azevedo - Andrič - J. Zápotoka posledne menovaný v čistej šanci minul domácu bránu. Hneď nato michalovské tribúny prvýkrát zaburácali, keď loptu poslal do siete Hamuľak, ale gól nebol uznaný, pretože asistent rozhodcu Benko odmával odmával neexistujúci ofsajd. V 65. minúte to najlepší strelec súťaže skúšal z priameho kopu, ale bránu hostí tesne minul. V 68. minúte sa domáci dočkali, ku gólu im však paradoxne dopomohli Šarišania, konkrétne ich kapitán L. Zápotoka, ktorý si po rohu Božoka hlavou vrazil loptu do vlastnej siete - 1:0. Bardejov mohol bleskurýchlo vyrovnať, po centri Grohoľa namieril Petráš v tutovke iba do ľavej žrde, vzápätí sa neujala ani dorážka Dyjana De Azeveda, ktorého dobrú strelu vyrazil Raška. Hostí inkasovaný gól nabudil, v 71. minúte nebezpečný brazílsky legionár Dyjan De Azevedo tvrdo vypálil a výborný Raška vytlačil jeho strelu do brvna. O štyri minúty pridali domáci dôležitý druhý gól, Obert dlhou loptou našiel vpredu Kuncu, ktorý unikol obrancom, obišiel aj brankára a poslal loptu do siete - 2:0. V 79. minúte mohol pridať tretí michalovský gól Smrek, ktorého nádherný volej o centimetre minul šibenicu bardejovskej brány. Minútu pred koncom riadneho hracieho času sa čestného úspechu dočkali aj hostia, Dyjan De Azevedo trafil k ľavej žrdi a uzavrel tak skóre výborného duelu na 2:1.


MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 2:1 (0:0)

Góly: 68. vlastný L. Zápotoka, 75. D. Kunca - 90. Dyjan De Azevedo

ŽK: 90. Raška - 4. J. Zápotoka, 43. S. Kica, 90. Dyjan De Azevedo

Rozhodoval: Vlčej - 2 268 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - I. Obert, Kovaľ (90. Podhorin), Morlacchi, Božok - D. Kunca (83. M. Regáli), M. Hamuľak (73. Gamkrelidze)

PARTIZÁN: Čikoš-Pavličko - V. Andraščík, Palša, Berecký, S. Kica - Grohoľ (78. Kuhajdík), J. Zápotoka (78. Pisarik), L. Zápotoka, J. Petráš - D. Andrič (68. Cuprišin), Dyjan De Azevedo

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 1. decembra o 10.30 hod.: Trnava juniori - Michalovce (20. kolo)