Ženy MFK Zemplín s povinným víťazstvom

2013-10-27 12:00:00

Na domácom ihrisku si poradili s Liptovským Mikulášom 4:1, hetrikom sa zaskvela útočníčka Andrea Komáriková.

Ženské družstvo MFK Zemplín Michalovce odohralo v sobotu popoludní svoje posledné majstrovské stretnutie v tomto roku. Na ihrisku v Lastomíre, kde hráva svoje domáce zápasy, privítalo v súboji 9. kola druhej ligy Východ hráčky Liptovského Mikuláša, ktorý zdolali rozdielom triedy 4:1 (2:1).

Zápas však lepšie začali hráčky posledného tímu tabuľky, ktoré sa vďaka Zuzane Rysulovej ujali v 11. minúte vedenia. Zaujímavé je, že družstvo z Liptova strelilo svoj premiérový gól v súťaži. Ešte do prestávky však domáce skóre otočili, keď sa dvakrát presadila Andrea Komáriková. Tá krátko po hodine hry pridala aj svoj tretí gól a zavŕšila svoj hetrik. V závere spečatila víťazstvo Michaloviec Tamara Koflanovičová, ktorá upravila na konečných 4:1. Víťazstvo MFK Zemplín mohlo byť aj o čosi vyššie, keby jeho nezahodili až dva pokutové kopy. V 54. minúte z bieleho bodu nebola úspešná Koflanovičová a v 68. minúte ani Simona Lukčíková.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:1 (2:1)

Góly: 23., 45. a 63. Komáriková, 88. Koflanovičová

MFK ZEMPLÍN: Hoľanová - Bačová, Jeleneková, Oláhová, Kučerová - Ledvoňová (31. Demková, 73. Maszkáľová), Lukčíková, Trochanová, Koflanovičová - Fialková (66. Saboviková), Komáriková

Ďalší výsledok 9. kola II. ligy skupiny Východ:

Halič - Spišská Nová Ves 1:0, Bardejov mal voľno

Tabuľka po 9. kole:

Keďže v nasledujúcom kole (poslednom jesennom) majú zverenky trénera Miroslava Kučeru voľno, duel s Liptovským Mikulášom bol pre nich posledným v tomto kalendárnom roku. Jarnú časť by mali odštartovať v sobotu 22. marca 2014 doma proti Haliču.