Povinné víťazstvo opäť zariadil Michal Hamuľak

2013-10-14 12:00:00

Proti Rimavskej Sobote tento humenský rodák skóroval dvakrát, na svojom konte má už dvanásť gólov.

Ani po zápasoch 13. kola druhej ligy na vedúcich troch miestach nenastala žiadna zmena. Všetci „medailisti“ – Podbrezová, Michalovce a Bardejov - zabodovali v domácom prostredí naplno. Druhý celok pelotónu, MFK Zemplín, si poradil s nepríjemnou Rimavskou Sobotou, ktorú zdolal 3:1 (1:0).

Kvalitné zápolenie

Michalovský celok, ktorý zaznamenal druhé víťazstvo za sebou a svoju sériu bez prehry natiahol už na päť stretnutí, opäť potešil svojich fanúšikov oku lahodiacou hrou. Ku kvalitnému zápasu prispeli svojim dobrým výkonom aj hostia od Rimavy. „Úrovňou to bol špičkový duel druhej ligy, súper potvrdil svoje kvality. Zápas mal všetko, čo mal mať – góly, dynamiku, napätie. Tak by sa mal druholigový súboj uberať,“ povedal na margo kvality sobotňajšieho merania síl, na ktoré boli zvedavé takmer dve tisícky divákov, kormidelník domácich Jozef Bubenko. Ten svoje mužstvo za predvedený výkon pochválil. „Bol to jeden z našich najlepších zápasov nielen po hernej stránke, ale aj po stránke nasadenia a prístupu.“

Skomplikovali si „život“

Podobne ako pred týždňom v Dubnici, tak aj teraz sa Zemplínu podarilo skórovať v závere prvého a na začiatku druhého polčasu. Aj keď bolo už 2:0, Soboťania neskladali zbrane. „Na chvíľu sme si skomplikovali ´život´ inkasovaným gólom, ale rýchlo sme dokázali streliť tretí gól, ktorým sme rozhodli o našom víťazstve,“ pokračoval J. Bubenko. Výborná strelecká forma sprevádza od začiatku tohto súťažného ročníka útočníka Michala Hamuľaka. Tento humenský rodák má aktuálne na svojom konte už tucet presných zásahov, túto skvelú bilanciu si proti Gemerčanom vylepšil dvoma gólmi. „´Hami´ zúročuje úsilie celého mužstva, ktoré hralo veľmi dobre. Jeho úlohou je dávať góly, takže som rád, že sa presadzuje,“ uzavrel 62-ročný lodivod. 

Zdroj: denník Korzár