MFK Zemplín opäť víťazne, triumfoval o dva góly

2013-10-12 12:00:00

Doma si poradil s Rimavskou Sobotou, dvakrát sa gólovo presadil kanonier Michal Hamuľak, raz Dominik Kunca.

Michalovskí futbalisti nezaváhali v zápase 13. kola druhej ligy v domácom prostredí s mužstvom Rimavskej Soboty, ktorú porazili 3:1 (1:0). Naďalej im v tabuľke patrí druhá priečka so stratou dvoch bodov na vedúcu Podbrezovú.

Domáci začali aktívne a už v 12. minúte ich mohol poslať do vedenia Kovaľ, keď sa po Hamuľakovej bombe spoza šestnástky dostal lopte vyrazenej Kostolanským, ale v rozhodujúcom momente si nedokázal dobre spracovať loptu. Krátko nato odcentroval Kunca na Hamuľaka, jeho hlavičku však chytil gólman Gemerčanov. V 25. minúte bol blízko k otváraciemu gólu Obert, ale po rohu Božoka hlavičkoval tesne vedľa. Ešte bližšie k nemu bol legionár Morlacchi, ktorý napriahol z takmer 30 metrov a jeho krásna strela lízla brvno hosťujúcej svätyne. Michalovčania naďalej búšili do súpera a v 32. minúte mal Kostolanský plné ruky práce so strelou Kuncu. Hneď potom pohrozili aj hostia, Kostúrikova strela však išla vedľa Jenčovej brány. V 40. minúte sa domáci dočkali: Kunca sa predral až do päťky a zblízka nedal Kostolanskému šancu - 1:0. "Bubenkovci" tak odchádzali do kabín vo vedení o jeden gól.


Hneď na začiatku druhého dejstva zahrávali domáci priamy kop, po ktorom Hamuľakovu hlavičku na dvakrát zneškodnil Kostolanský. V 51. minúte však už druhému gólu vo svojej sieti nezabránil. Janočko tvrdo vypálil, loptu neudržal a dobiehajúci Hamuľak sa nemýlil - 2:0. O sedem minút nato krásnu strelu Janočka z priameho kopu hosťujúci gólman vyškriabal spod brvna. V 63. minúte sa k strele z veľkej diaľky odhodlal stopér Sedlák a lopta presvišťala tesne vedľa šibenice. Hneď nato udreli Gemerčania, po priamom kope rozohratom nakrátko trafil Migaľa parádne od žrde do brány - 2:1. Gól hosťom pomohol a boli aj blízko k vyrovnaniu. Najprv sa neujala bomba Zvaru, ktorá išla tesne vedľa, a v 70. minúte ani zakončenie Poliacha, keď sa výborným zákrokom prezentoval brankár Jenčo. Necelú štvrťhodinu pred koncom po druhýkrát v zápase gólovo udrel najlepší kanonier súťaže Hamuľak, ktorý sám pred Kostolanským nezaváhal - 3:1. Domáci si už toto vedenie nenechali vziať, v nadstavenom čase mohol ešte pridať štvrtý gól striedajúci Regáli, ale s jeho dobrou strelou si poradil Kostolanský.


MFK Zemplín Michalovce - MŠK Rimavská Sobota 3:1 (1:0)

Góly: 40. D. Kunca, 51. a 75. M. Hamuľak - 64. Migaľa

ŽK: 64. Nilaš (Rimavská Sobota)

Rozhodoval: Piatka - 1 948 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - I. Obert, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - Kovaľ, Morlacchi, V. Janočko (65. Perez), Božok - D. Kunca (78. L. Janič), M. Hamuľak (86. M. Regáli)

MŠK: Kostolanský - Migaľa, Poliach, Sivčevič, J. Zvara - M. Gálik, Nilaš - L. Lupták (55. Hruboš), Köböl (85. R. Rubint), L. Jánošík (85. Gazda) - Kostúrik

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. októbra o 14.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (14. kolo)

Sobota 26. októbra o 17.30 hod.: Michalovce - Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (15. kolo)

Sobota 2. novembra o 13.30 hod.: Prešov - Michalovce (16. kolo)