Na majstrovský Trenčín sme opäť nestačili

2016-03-13 12:00:00

Lídrovi tabuľky sme doma podľahli 1:3, náš jediný gólový zásah zaznamenal Nikola Lukič z pokutového kopu.

Televíznym súbojom 23. kola Fortuna ligy proti úradujúcemu šampiónovi AS Trenčín odštartovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce záverečnú tretinu súťaže. Aktuálnemu lídrovi prvoligovej tabuľky podľahli žlto-modrí o dva góly 1:3 (0:1), keď dohrávali o jedného hráča menej, pretože stopér Akaki Khubutia uvidel v 84. minúte červenú kartu. Desať kôl pred koncom sú Zemplínčania na jedenástej priečke tabuľky.

Od prvých minút potvrdzovali Trenčania pozíciu favorita a vytvorili si územnú prevahu. Ich úvodný tlak pretavili na strelenie otváracieho gólu, ktorý zaznamenal už v 11. minúte po Maierhofovej prihrávke najlepší strelec súťaže Bero, keď Kelemena prekonal presnou strelou k žrdi - 0:1. Hostia aj naďalej diktovali tempo hry, ale v 18. minúte mohli inkasovať, keď Votinov poslal do úniku Kuncu, ktorého však kapitán AS Kleščík v súboji vytlačil zo streleckého uhla a michalovský krídelník zakončil slabo do Šemrinca. Domáci pohrozili aj o štyri minúty neskôr, po centri Lukiča sa dostal k hlavičke Votinov, ale trenčiansky gólman loptu smerujúcu pod brvno chytil. V ofenzíve potom boli aktívnejší Trenčania, ale do prestávky už vážnejšie Kelemena neohrozili, preto sa úvodné dejstvo hry skončilo výsledkom 0:1.


Po prestávke žlto-modrí mierne preskupili rady, pomohol im príchod Bayóna a razom dostal zápas nový náboj. Boli to však znovu hráči spod hradu Matúša Čáka, ktorí sa tešili z gólového zápisu. Bero krásne vysunul Maierhofera, ktorého prvé zakončenie skončilo iba na ľavej žrdi Kelemenovej brány, ale z následnej dorážky sa už tento rakúsky obor nemýlil - 0:2. Zdalo sa, že hostia bez problémov dokráčajú k ďalšej výhre u súpera, ale snaživý nováčik súboj dvadsať minút pred koncom zdramatizoval. Kleščík fauloval vo vlastnej šestnástke prenikajúceho Sviarchynskeho a Lukič z penalty znížil na rozdiel jediného gólu. Michalovských hráčov, ale aj divákov, tento moment nabudil a v záverečnej štvrťhodine nováčik poriadne podkuroval majstrovi. Nezlomilo ho ani vylúčenie stopéra Khubutiu. V oslabení si dokonca vytvoril dve veľké šance, v ktorých sa ocitol Votinov. Ten najprv v 88. minúte nechal vyniknúť Šemrinca a potom v nadstavenom čase po rohu zblízka netrafil bránu. A tak do otvorenej obrany domácich zaútočili Trenčania a v posledných sekundách duelu striedajúci Opatovský spečatil ich víťazstvo - 1:3...


MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 1:3 (0:1)

Góly: 71. Lukič (11 m) - 11. Bero, 62. Maierhofer, 90+. Opatovský

ŽK: 34. Khubutia, 89. Morlacchi - 66. Bero, 70. Kleščík, 80. Koolwijk

ČK: 84. Khubutia (Michalovce)

Rozhodovali: Pavlík - T. Somoláni, Jankovič, 3765 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Sviarchynski - T. Sedlák, Grič (46. Bayón, 72. M. Hamuľak) - M. Koscelník (63. F. Serečin), Lukič, D. Kunca - Votinov

AS: Šemrinec - M. Šulek, Skovajsa, Kleščík, Madu – Koolwijk - Van Kessel, Bero (85. Opatovský), J. Holúbek, Kalu (75. D. Guba) – Maierhofer (84. Lawrence)


Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 20. marca o 17.00 hod.: Skalica - Michalovce (24. kolo, v Senici)

Sobota 2. apríla o 17.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (25. kolo)

Sobota 9. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (26. kolo)