Líder chce pokračovať v nevídanej sérii

2016-03-13 12:00:00

Žlto-modrí sa dnes poslednýkrát v tejto sezóne stretnú s majstrom z Trenčína, ktorému ešte nedali ešte ani jeden gól.

Zemplínčania pokračujú v sérii náročných duelov. Po dvoch zápasoch vonku, keď prekvapujúco vyhrali v Žiline a smoliarsky prehrali na Slovane po góle v nadstavenom čase, sa v nedeľu predstavia proti lídrovi z Trenčína. Po tomto súboji ich potom znova čakajú dva zápasy u súperov.

"Nám sa asi naozaj hrá lepšie vonku ako doma," podotkol pred súbojom na Slovane šéf michalovského klubu Igor Šoltinský. Veľa nechýbalo, aby jeho slová potvrdil aj pohľad na tabuľku. Nováčik totiž získal deväť bodov na vlastnom štadióne a deväť bodov u súperov. "Trúfame si pred vlastnými divákmi zlepšiť túto bilanciu a ukázať, že aj doma vieme hrať futbal a bodovať." Z troch dlhodobých maródov už Danko s Turíkom začali naplno trénovať, no tréner Griga s nimi ešte nemôže rátať. Napriek tomu, že zápas bude pred televíznymi kamerami, v Michalovciach znova očakávajú plný štadión. "Predpredaj vstupeniek je v plnom prúde, má byť aj pekné počasie, takže veríme v peknú návštevu," dodal Igor Šoltinský, ktorého trápi iba stav trávnika. Posledný jesenný domáci zápas i prvý jarný dali ihrisku riadne zabrať. V minulých dňoch na Zemplíne navyše výdatne pršalo. V Michalovciach však urobia maximum, aby sa hralo na kvalitnom teréne.

Trenčania v 1. kole vyhrali na Zemplíne najtesnejším rozdielom a na tento duel by chceli nadviazať. "Bol by som však radšej, keby sme otvorili súpera skôr ako päť minút pred koncom, ako to bolo v 1. kole. Do Michaloviec cestujeme s cieľom natiahnuť šnúru víťazných zápasov na súperových ihriskách," povedal tréner AS Trenčín Martin Ševela. Vedúci tím tabuľky je jediné mužstvo v súťaži, ktoré vonku ešte neprehralo. Z 11 zápasov až deväť vyhralo! Vonku získalo 29 bodov, o štyri viac než doma...

MOTÍV ZÁPASU

Vydržia nuly alebo sa obe zrušia? Michalovce prehrali s Trenčínom oba zápasy 0:1 a 0:2. Majster je pre nich jediným tímom, ktorému v tejto sezóne nestrelili gól. Naopak, vedúci celok tabuľky v tomto ročníku neinkasoval iba od Michaloviec.

CHÝBAJÚ

Michalovce: Danko, Turík, Regáli (zranenie)

Trenčín: Rabiu, Schet (tresty)

 

Zdroj: denník Šport