Víťazne sa naladiť na zápas roka

2024-05-10 13:47:55

Michalovčania vo svojej nadstavbovej domácej derniére privítajú Z. Moravce.

V sobotu nás čaká posledný piaty duel v nadstavbovej časti o udržanie sa. O 18.00 hod. v ňom privítame súpera, proti ktorému sa nám vždy darilo – FC ViOn Zlaté Moravce. ViOn je už istým zostupujúcim, takže nemá čo stratiť. Nám ide oveľa. Stále totiž súperíme o to, aby sme sa vyhli baráži. Aj keď sa bude rozhodovať až budúcu sobotu v Košiciach, tento víkend môže už veľa napovedať, kto si o týždeň predĺži sezónu.

Aktuálne máme v tabuľke rovnako 24 bodov ako Košice a desiata priečka patrí nám. Pri rovnosti bodov sa ale berú do úvahy vzájomné zápasy a tie má lepšie náš východoslovenský rival. „Aj preto nás mrzí minulý týždeň a prehra v Trenčíne. Chceli sme tam bodovať a trochu im v tabuľke odskočiť, keďže sme už poznali ich výsledok z Banskej Bystrice. Keby sme bodovali, veľmi by nám to pomohlo. Situácia je ale taká aká je. Všetci veríme, že zostávajúce dva zápasy zvládneme a vyhneme sa aj baráži,“ skonštatoval defenzívny pilier MFK Zemplín Michalovce Filip Vaško.

Ako spomíname, Zemplínčania privítajú na svojom trávniku súpera, s ktorým sa im v lige nesmierne darí. S ViOnom odohrali už 27 duelov, no iba dvakrát sa stalo, že vôbec nebodovali. Doma dokonca s Moravcami neprehrali ani raz... „Ja verím, že to neporušíme a zabodujeme aj v sobotu,“ presvedčivo konštatuje Filip Vaško, ktorý sa pri následne otázke, či mu nebudú Moravce v lige chýbať, keďže sa Michalovčanom proti ním darí iba pousmial. „Nepozeráme na to. Posledné roky sa aj oni trápili a hrali o záchranu. Viackrát mali aj šťastie, že sa v lige udržali. My sa jednoducho musíme sústrediť na posledné dva zápasy a zvládnuť ich. Na súboj v Košiciach ešte nepozeráme. Ideme od zápasu k zápasu. Najbližšie nás čakajú Zlaté Moravce a keď to zvládneme, budeme sa pozerať ďalej.“ ViOn rovnako ako my čakal dlho na prvé ligové víťazstvo. Dosiahol ho až v šiestom nadstavbovom kole, keď vyhral v Košiciach 2:0. Následne naplno zabodoval aj v siedmom kole doma so Skalicou, ktorú porazil 1:0. „Sú na takej víťaznej vlne,“ zasmial sa Filip Vaško a následne už vážnejšie dodal. „Vyhrali posledné dva zápasy, čím sa dostali do určite eufórie. Preto si myslím, že nás ľahký zápas rozhodne nečaká. Musíme sa dobre pripraviť a získať dôležité tri body.“

Foto: Róbert Andrejov