Starší dorastenci doma prehrali s Bardejovom

2013-09-15 12:00:00

Aj keď mali počas celého stretnutia prevahu, gól sa im streliť nepodarilo. Turik dokonca zahodil pokutový kop.

V nedeľu odohrali na domácom ihrisku svoje majstrovské stretnutie starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. V súboji 7. kola Dôvera I. ligy staršieho dorastu privítali Partizán Bardejov, na ktorý však nestačili a podľahli mu najtesnejším rozdielom 0:1 (0:0).

Domáci vstúpili do zápasu aktívne a už v 6. minúte sa predral do súperovej šestnástky Vožný, obranca Bardejova ho zastavil iba za cenu faulu a rozhodca bez váhania ukázal na biely bod. Exekútorom penalty bol kapitán Turik, ktorý však obrovskú príležitosť na skórovanie nevyužil, keď jeho pokus vyrazil brankár Gmitter. O desať minút nato Micovčák poslal do úniku Leška, ktorý však zoči-voči gólmanovi Partizána namieril iba do brvna. V 20. minúte na druhej strane vystrelil nad Holienčinovu bránu Jurčišin. O ďalších päť minút sa do veľkej šance dostal Pyda, ktorého však skvele vychytal michalovský brankár. V 35. minúte to spoza šestnástky skúšal aj Micovčák, ale jeho prízemná strela išla vedľa. V úplnom závere prvého dejstva nevyužil tutovku ani Tóth, ktorý namieril iba do brankára, a neujala sa ani následná dorážka Vožného.


V úvode druhého polčasu Guľašova krížna strela minula domácu svätyňu. V 54. minúte mohol otvoriť skóre Vožný, ale po rohu zakončil tesne vedľa. Michalovčania mali prevahu, hostí zatlačili na ich polovicu, ale cez prehustenú obranu sa presadzovali iba veľmi ťažko. Hostia toho v ofenzíve veľa nevymysleli, ale v 83. minúte podnikli rýchly protiútok, na konci ktorého bol Kačmár, ktorý využil nedôraznosť domácich zadákov a prekonal Holienčina - 0:1. O dve minúty nato sa mohli radovať aj Zemplínčania, ale po Turikovej prihrávke Koscelníka vychytal Gmitter, ktorý loptu vyrazil. Z následného rohu mal ďalšiu tutovku Koscelník, tentoraz však hlavou tesne minul bránu. Domáci už gól nestrelili, a tak sa vo východniarskom derby tešili z výhry Šarišania.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 0:1 (0:0)

Gól: 83. Kačmár

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - Ďurik, J. Šimko, D. Horňák, M. Gomboš (63. J. Andrejko) - M. Koscelník - L. Tóth (63. T. Kolesár), Turik, Micovčák, A. Leško - T. Vožný

Ostatné výsledky 7. kola Dôvera I. ligy U19:

Nitra - Senica 3:3, Podbrezová - Žilina 1:2, Ružomberok - Banská Bystrica 2:3, Slovan Bratislava - Trenčín 3:1, Dubnica nad Váhom - MFK Košice 0:0, Trnava - Prešov 0:1 

Tabuľka po 7. kole:

Podobne ako mladší dorastenci aj starší majú počas nasledujúceho víkendu reprezentačnú prestávku. Michalovčania tak svoj ďalší majstrovský zápas odohrajú vo štvrtok 26. septembra o 15. hodine na pôde MFK Košice.