Vo východniarskom derby prehra MFK Zemplín

2013-09-07 12:00:00

Partizán Bardejov rozhodol o svojom najtesnejšom triumfe krátko po zmene strán, jediný gól zápasu strelil Ján Dzúrik.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce utrpelo v sobotu svoju druhú prehru v aktuálnej sezóne, keď v zápase 8. kola neuspeli na pôde východoslovenského rivala v Bardejove po výsledku 0:1 (0:0).

Aktívnejšie začali domáci futbalisti a ich prvý strelecký pokus vyslal v 8. minúte Brazílčan Dyjan De Azevedo, Raška však jeho priamy kop vytlačil spod brvna na rohový kop. O minútu nato po narážačke Pisarika s Dzúrikom vystrelil druhý menovaný po zemi do žrde. V 19. minúte nebezpečný Zápotokov projektil s námahou zneškodnil michalovský gólman. Potom sa hra vyrovnala a v 22. minúte prvýkrát pohrozili aj hráči MFK Zemplín, keď spoza šestnástky vystrelil Kunca, ale nepresne. Krátko po uplynutí polhodiny hry rýchly Regáli vystrelil z hranice jedenástkového bodu a jeho dobre mierený pokus končekmi prstov vytlačil Čikoš-Pavličko na roh. V 38. minúte bol v akcii opäť Regáli, ktorý sa po ľavej strane predral až do šestnástky domácich, kde však dobre zasiahol brankár Partizána.


Bardejovčania dobre odštartovali aj druhý polčas a už po štyroch minútach sa dočkali gólovej odmeny: po závare v šestnástke Michaloviec sa lopta dostala až ku voľnému Dzúrikovi, ktorý krížnou strelou prekonal Rašku - 1:0. Po góle sa domáci viac zamerali na defenzívu a územnú prevahu mali Zemplínčania, ktorí však toho vpredu veľa nevymysleli. Naopak, v 74. minúte mohol Partizán druhýkrát udrieť, ale priamy kop Dyjana De Azeveda zneškodnil Raška. Na druhej strane v 80. minúte zahral priamy kop striedajúci Janočko nad bardejovskú svätyňu. V nadstavenom čase mali hostia obrovskú šancu na vyrovnanie, po trestnom kope sa lopta dostala až ku Hamuľakovi, ktorého výbornú strelu z otočky reflexívne vyrazil Čikoš-Pavličko na roh.


Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 49. J. Dzúrik

ŽK: 52. L. Zápotoka, 75. Palša - 26. M. Hamuľak, 35. Morlacchi

Rozhodoval: Smolák - 989 divákov

PARTIZÁN: Čikoš-Pavličko – V. Andraščík (82. Berecký), V. Staš, Palša, S. Kica – J. Petráš, L. Zápotoka, J. Dzúrik, Grohoľ (90. Kuhajdík) – Dyjan De Azevedo, Pisarik (71. J. Zápotoka)

MFK ZEMPLÍN: Raška - Podhorin (84. L. Janič), Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - I. Obert, Morlacchi, D. Kunca (78. Gamkrelidze), Kovaľ - M. Regáli (54. V. Janočko), M. Hamuľak

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 14. septembra o 19.30 hod.: Michalovce - Trnava juniori (9. kolo)

Sobota 21. septembra o 19.30 hod.: Michalovce - Šamorín (10. kolo)

Utorok 24. septembra o 16.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (3. kolo SP)